Джанел Браун - Хубави неща

  • Сподели:
Джанел Браун - Хубави неща

Една съвършена измама събира две съвсем различни жени – едната измамница, а другата наследница – в неустоимо четиво от автор на бестселъри на New York Times.

Преди години Нина се поддава на идеята, че дипломата й по свободни изкуства ще й осигури удовлетворяваща кариера. Когато тази мечта се сгромолясва, тя започва да краде от богати деца в Лос Анджелис заедно с хитрия си ирландски любовник, Лаклан. Нина е учила занаята от най-добрите: майка й е истинска майсторка на измамите, която се блъска, за да осигури на дъщеря си прилично детство въпреки белязания от непрестанно местене живот, който двете водят. Но когато майка й се разболява, Нина рискува всичко, за да й помогне, дори това да означава да участва в най-дръзката и опасна измама досега.

Ванеса е привилегирована млада наследница, която иска да преуспее. Вместо това тя става Инстаграм инфлуенсър - пътува по целия свят, получава безплатни дрехи и продукти и позира за снимки в екзотични места. Зад примамливата фасада обаче се крие живот, белязан от трагедия. След развален годеж, Ванеса се оттегля в огромното семейно планинско имение Стоунхейвън, място с мрачни тайни не само от миналото на Ванеса, но и от това на едно объркано и измъчвано от проблеми момиче на име Нина.

Пътищата на Нина, Ванеса и Лаклан се пресичат тук, на студения бряг на езерото Тахо, където преплетените им животи отстъпват място на една зима, изпълнена със стремежи и желания, двуличие и отмъщение.

Този удивителен, изпълнен с обрати, интригуващ роман представя известната писателка Джанел Браун в най-добрата й форма, описвайки две  блестящи, наранени от живота жени, които се опитват да оцелеят в най-голямата игра на измама и разрушение, в която някога ще им се наложи да участват.Роман, който е невъзможно да оставите, Хубави неща е интелигентнои изключително завладяващо четиво.

PopSugar

 

Изпълнен с интригуващи обрати и потресаващи заблуди, това е един дълбок социален коментар, четенето на който доставя огромно удоволствие.

The Week

 

Разказ за нашето поколение, от който не можеш да откъснеш поглед, Хубави неща съчетава очарователна обстановка с мрачни и опасни тайни, показвайки онова, което винаги сме знаели- или може би сме се надявали, - че е вярно за бляскавия живот, представен в нашите фийдове в социалните медии. Джанел Браун е фактор в литературата.

Чандлър Бейкър

 

Обичам добрите истории за измамници — особено когато не мога да кажа кой е истинската мишена и кой същинският измамник. Във възхитително четивната Хубави неща добрите момичета и лошите момичета непрекъснато разменят местата си в разказ, който ще ви накара да отгръщате страниците една след друга до самия край. Най-новият роман на Браун съдържа същите проницателни наблюдения, които са нейна запазена марка – за промяната на самоличности и тайните, които всички имаме.

Атика Лок


 

Ненаситен, секси и изпълнен с обрати, най-новият роман на Джанел Браун разкрива какво се крие зад каменните стени на огромните къщи на елита и ловките  преструвки, с които са изпълнени коварните планове на измамниците. Сблъсъкът на пари, семейство и Инстаграм  прави романа толкова увлекателен, че няма да можете да го оставите.

Джулия Филипс
 

Отчасти психологически трилър, отчасти разказ за морал, Хубави неща представлява литературен съспенс от най-висока класа. Великолепна проза, сложни герои, населяващи завладяващите светове на елитни Инстаграм инфлуенсъри и измамници на едро, провокиращо размисли повествование от две гледни точки, заплетен сюжет с изненадващ край, който изобщо не сте предполагали – в този брилянтен роман има всичко! Прочетох го като хипнотизирана за един ден, без да го оставям, и всеки миг ми доставяше удоволствие.

Анджи Ким

Изгълтах книгата на Джанел Браун на един дъх, разгръщайки бързо страниците, потопена в интелигентното и изпълнено с прозрения произведение, което ме караше да изпитвам съчувствие към всеки разказвач …  Хипнтозиращо, провокативно, изненадващо, предизвикващо размисъл —задължително четиво.

Джийн Куок

 

Любими цитати:

Един измамник разпознава друг, когато го види.

Не взимай твърде много; не бъди алчен. Взимай само онова, чиято липса няма да се усети. И кради само от онези, които могат да го понесат.

Любов може да бъде всичко, което решиш да вложиш в тази дума, стига двамата участници да са съгласни с условията.

Светът може да бъде разделен на два вида хора – онези които чакат да им дадат нещо, и онези, които вземат каквото искат.

Когато човек документира всичко, което прави, престава да живее живота за себе си и започва да го живее като представление за другите.

Това е книга за социалните медии, психичните заболявания, брака, парите, алчността, майчинството, семейните отношения, йерархията, наследството, изкуството, предателството и богатството. В нея има толкова много интересни теми и цитати, че ще ви бъде трудно да изберете вашите любими. Финалът носи удовлетворение и извежда до успешен край доста отворени сюжети в книгата.