Джулиет Блекуел: "Лозята на Шампан"

  • Сподели:
Джулиет Блекуел: "Лозята на Шампан"

"Лозята на Шампан" от издателство "СофтПрес"

Областта Шампан, Франция, е известна с едни от най-добрите вина в света – само тук пенливото вино има право да се нарича шампанско. Розалин пристига в малко френско градче със задачата да намери партньори за американската фирма вносител на винени напитки, за която работи.

Тя не се вълнува от красивите гледки, не харесва вкуса на шампанското и не се впечатлява от богатата му история, но се нуждае от смяна на средата. Пътуването е възможност да обърне гръб на монотонното ежедневие и да преглътне скръбта и разочарованието от наскоро сполетялата я трагедия.

Съдбата се намесва и Розалин попада на стари писма, в които се разказва за любов, родила се в мрачните и несигурни години на Първата световна война. Време, в което местните превръщат подземните тунели на Шампан в свой дом, за да спасят себе си и реколтата от свистящите куршуми.

И до днес тъмните пещери приютяват някои от най-редките и скъпи бутилки шампанско. Също като въздушните балончета, които изпълват чашата с пенливо вино, дълбоко заровени тайни изплуват на повърхността и променят живота на много хора, включително и на Розалин.

Отзиви

"Блекуел с лекота прескача между днешна Франция и бойните действия през Първата световна война… Мистериозното очарование на изчезнали писма с десетилетна давност и историята на пещерите под Шампан превръщат книгата във вълнуващо четиво." – Publishers Weekly

Джулиет Блекуел: "Лозята на Шампан"

Вдъхновена от действителни събития, Джулиет Блекуел ни открехва вратата към тайнствените подземни тунели, които по време на Първата световна война пулсират с тревогите и надеждите на местните, а днес са част от културното наследство на ЮНЕСКО и са се превърнали в пазители на традициите и мост между минало и настояще.

Джулиет Блекуел: "Лозята на Шампан"

"Лозята на Шампан" е завладяващ роман, който вълнува със затрогваща и емоционална история за любов, саможертва и кураж. Опиянени от магията на шампанското и неговия незабравим послевкус, читателите ще се насладят на обиколка сред най-красивите лозови насаждения на Франция, където открай време на човек не му остава друго, освен да се влюби.