Елена Павлова: "Асен и пътешествениците в 100 Българии"

  • Сподели:
Елена Павлова: "Асен и пътешествениците в 100 Българии"

"Асен и пътешествениците в 100 Българии" от издателство "Софтпрес"

Пригответе се за истинско приключение! Ще пътешествате в алтернативното пространство, ще летите с велосипед, дори ще се возите на пневматично метро и всичко това, докато опознавате различните лица на историята!

Асен е обикновено момче, което като всяко хлапе се вълнува за предстоящата ваканция. Но плановете му се объркват. Вместо да замине при леля си във Варна, се налага да остане в София и да посещава скучната занималня, на която е записан.

Прекрачвайки прага на Читалището, Асен все още не знае, че пред него се открехва вратата към нов и вълнуващ свят. Всъщност много светове – цели 100 паралелни Българии!

Как ли би изглеждал животът, който познава Асен днес, ако Левски не е бил обесен; ако десантът на руснаците по време на Руско-турската война е бил неуспешен; ако Хитлер бе излязъл победител или ако цар Симеон II не е бил свален от власт? А ако футболният ни отбор през 1994 бе станал световен шампион?

Отговорите ще научи, докато пътува с четниците между паралелните Българии. А най-странното е, че самият Асен има специална дарба – да пътешества до най-отдалечените исторически краища на страната.

Това уникално умение го въвлича в безброй опасни и забавни приключения, в които компания му правят верни приятели. И наред с правилата, от които четниците се ръководят, Асен ще разбере, че най-хубавото на цялото странстване е да се завърнеш у дома.

Представи си световете като асансьор в многоетажна сграда. Междината се движи между Българиите като... меж­ду етажите... – Tя облиза втората костилка и я пъхна в дру­гия си джоб. – ... между големи исторически събития, довели до сериозни разклонения. До ярки разлики.

"Асен и пътешествениците в 100 Българии" е най-новият роман от Елена Павлова. Забавен, вълнуващ, магичен, той ни въвлича в един нов и необикновен свят, който стъпва на основите на научната фантастика.

Тук границите се размиват и ходът на историята не следва праволинейния си маршрут, а криволичи във времето, отразявайки някои от най-значимите събития, които са оформили облика на съвременна България.

Благодарение на майсторското писане на Елена Павлова всеки читател получава униформа на четник и разхождайки се из познати и нови места, научава куп любопитни факти, които му помагат да опознае миналото на страната ни.

А някъде между всички 100 Българии открива и най-ценните уроци – че е важно да заставаш на страната на доброто и справедливостта, никога да не изоставяш приятел в беда и винаги да намираш пътя към дома.

За автора

Елена Павлова е автор на книги за малки и големи, а кариерата в писането й е дълга, широка и чудна също като Долната земя.

Има 30 книги-игри зад гърба си, опитът й на преводач включва повече от 50 превода на романи от писатели като Стивън Кинг и Айзък Азимов, а списъкът с наградите й сме поместили с голямо усилие в края на настоящата книга.

Източници, пожелали да останат анонимни, твърдят, че често прекарва свободното си време, пътешествайки в различни кухини из Долната земя, обикновено придружена от любимите си кучета.