Емилиян Вълев и Станимир Вълев: "Метаморфози"

  • Сподели:
Емилиян Вълев и Станимир Вълев: "Метаморфози"

"Метаморфози" от издателство "Ерго"

"In nova fert animus mutatas dicere formas / corpora."
Възнамерявам да говоря за форми, променени в нови образувания
– Овидий, МЕТАМОРФОЗИ, 8 г. сл. Хр.

Процесът на промяна и фундаментално изменение вдъхновява човека от Зората на неговата цивилизация. Промяната, дължаща се на естествените природни процеси. Предизвикана от избора и желанието на променящия се.

Или онази, наложена отвън, заради съдбата, Бог, късмета или друга неизвестна и неконтролируема сила. Промяната като единствен път за оцеляване. Двигателят на естествената еволюция и личностното израстване или пропадане. Промяната към по-добро или към по-лошо…

Версии без край… Промяната е верен спътник на човека по пътя на неговото съществуване. През МЕТАМОРФОЗИ на Овидий (8 г. сл. Хр.) и МЕТАМОРФОЗАТА на Франц Кафка (1915) до модерната фантастика с истории за свръхчовеци от бъдещето. От жанр в жанр. От история в история.

Тази книга събира две новели, проследяващи няколко от безкрайните лица на метаморфозата – АРИАДНА и ПОД МОЯТА КОЖА. Светът, който познаваме, се променя внезапно. Немислимото става реалност. Неизбежното е непосредствено.

Когато ние се променим, преди да сме усетили, или когато промяната за нас е бавна, трудна и болезнена, героят се превръща в чудовище, а екзекуторът – в спасител. Буквите се обединяват в текст. Той се събира с илюстрациите. Заедно придобиват друг смисъл. Заедно правят комикс.

Триизмерен изглед на "Метаморфози" от Емилиян и Станимир Вълеви

ПОД МОЯТА КОЖА е първата българска електронна графична новела. За балерината Александрия и татуиста Дориан. Една лична история за маските, които носим, и изборите, които правим. Една модерна приказка, преплитаща ърбън фентъзи и хорър. Тук е представена за първи път по нов начин, специално за това издание.

АРИАДНА е история, търсеща личното в една епична промяна на реалността. За топ пилота Ариадна и Ангела на смъртта. Различни направления на фантастиката се преплитат на страниците на комикса.

Метаморфозите, през които преминават авторите, следвайки историите, които ги вдъхновяват. Ще Ви разкажем за метаморфозите на тела и души, които се претворяват в нови герои, личности и съдби…

Емилиян Вълев и Станимир Вълев

За авторите

Ние сме двама братя, художници и писатели – Емилиян Вълев и Станимир Вълев. Имаме разнообразен стил и винаги работим със собствен почерк. През 2011 г. публикувахме първата българска електронна графична новела "Под моята кожа".

През 2017 г. представихме своята самостоятелна изложба "Имагинериум", събираща наши комикси, графики и илюстрации.

Наши творби са участвали в редица международни форуми и фестивали и публикувани в България, Сърбия, Република Сръбска, Македония, Румъния, Турция, Чехия, Швеция, Русия, Франция, Великобритания, САЩ, Колумбия, Аржентина, Япония.

Каним Ви да научите повече за нас и нашата работа на нашия блог.

Трейлър на МЕТАМОРФОЗИ