Енджи Касабие: "Не" на диетите!"

  • Сподели:
Енджи Касабие: "Не" на диетите!"

"Не" на диетите!" от издателство "Колибри"

"Трябва да изкореним от себе си вредния навик да етикетираме всичко наоколо. Красиво и грозно няма. Очите ни го правят такова." Така започва "Не" на диетите!" на д-р Касабие.

Книгата съдържа съвети за борба с напълняването при жените и мъжете, напътствия за правилно хранене по време на бременност и менопауза, препоръки за ефективни тренировки.

Авторката разкрива "тайната" на трайното засищане, показва как да се справим със свободните радикали и предлага разкошен списък с рецепти за ястия, които са колкото полезни, толкова и вкусни.

Диетата не е глад, а начин на живот. Здравословното хранене не може да се сведе до няколко дни или няколко седмици. То е стил, маниер, поведение. Хранете се с красота и финес и животът ви ще се превърне в безгранично удоволствие. Помнете, че няма вредна и полезна храна. Има вредни количества и вредни навици.

Рисунките са дело на Дима Дамянова, автор на художественото оформление е Тодор Манолов.

За автора

Енджи Касабие е родена на 1 ноември в семейство на сунити. През 2016 година сключва брак с ливанския модел Рабих Ел Зейн в Кайро, Египет.
Касабие е учила в "International College IC" в родния си град Бейрут.

Следва в "English Academy", след което следва висше образование в областта на медицината. През 2014 г. защитава докторантура в НСА. Асистент в "Катедра по хигиена, медицинска екология и хранене" в Медицинския университет в София и завършва докторантура във Вашингтонския университет със специалност "Диететика".

През 2006 година основава първата компания за здравословно и диетично хранене в България – "And Diet".

Добива популярност в България и получава доверието както на родни известни личности, така и на световни звезди като Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод Ван Дам, Робърт Де Ниро, Джон Траволта, Арнолд Шварценегер, Ева Лонгория, Бритни Спиърс и аристократски семейства от ОАЕ.

От автора

"Стремя се моите пациенти да разберат, че хармонията е най-важна. Към това вървим. Фокусът в живота не бива да е само върху храната или само върху външния вид.

Трябва заедно, благодарение на правилния режим, да открием баланса, който ще доведе до здравословно хранене и добро самочувствие.

Живеем в натоварен и забързан свят и всеки човек има своите проблеми, своите трудности... Важни са споделянето, говоренето, емпатията. Когато държим един демон вътре в себе си, той неминуемо се превръща в комплекс, който, без да усетим, започва да ни пречи в ежедневието.

Най-голямата грешка е да се откажем. Нека да застанем лице в лице със страха. Трябва да преборим слабостите си, да преодолеем себе си. За тази цел е необходимо просто да намерим правилния събеседник, с когото да споделим."

Откъс