Ерин Моргънстърн: "Беззвездното море"

  • Сподели:
Ерин Моргънстърн: "Беззвездното море"

"Беззвездното море" от издстелство "Ентусиаст"

Дълбоко под земната повърхност, на бреговете на Беззвездното море, има лабиринт от тунели и зали, пълни с истории. Входовете, които водят до това светилище, често са скрити – насред избуялата горска трева, в нечий дом или там, където видимото е невидимо. Но тези, които търсят, ще намерят. Техните врати ги очакват.

Закари Езра Роулинс търси своята врата, макар да не го осъзнава. Той следва песента на няма сирена, която необяснимо му подсказва, че е предназначен за друго измерение. Когато открива мистериозна книга в университетската библиотека, той започва да чете, завладян от истории за нещастно влюбени затворници, изгубени градове и безименни послушници.

Прелистването на страниците го отвежда до история за собственото му детство, невъзможно написана в книга, много по-стара от него.

Пчела, ключ и меч, изографисани на корицата, водят Закари към двама души, които ще променят хода на живота му – пламенната и загадъчна Мирабел и босоногия красавец Дориан. Тези непознати ще отведат Закари в опияняващ свят, пропит с магия и романтика.

Насред извиващите се тунели, пълни с книги, в позлатените бални зали и на потъмнелите от вино брегове, се простира централата на тайно общество, за чиято съдба се води ожесточена битка.

Докато тримата навлизат все по-дълбоко в тайните, митовете и историите на тази интригуваща вселена в търсене на отговори, орисниците хвърлят заровете на една любовна история отвъд границите на времето, в която се преплитат сюжети за пирати, художници, измамници и кораби, кръстосващи Беззвездното море.

Превод от английски език: Мария Чайлд

За автора

Ерин Моргънстърн е американска писателка, автор на два международни бестселъра – "Нощният цирк" и "Беззвездното море". Израснала е в Масачузетс, САЩ, където учи театрално изкуство в колежа "Смит".

В момента живее заедно със съпруга си и котката си в Бъркшайър, където продължава да пише, да играе видео игри и да усъвършенства уменията си по приготвяне на коктейли. Ерин споделя, че се надява съвсем скоро да обогати творческата си биография с още романи.

Ерин Моргънстърн: "Беззвездното море"
Ерин Моргънстърн: "Беззвездното море"