Година след ''Букър'' - Георги Господинов и Анджела Родел на Пролетния панаира на книгата

  • Сподели:
Година след ''Букър'' - Георги Господинов и Анджела Родел на Пролетния панаира на книгата

Точно година, след като романът „Времеубежище“ спечели международната награда „Букър“, Георги Господинов и Анджела Родел ще гостуват на Пролетния панаир на книгата в София. На 24 май (петък) от 17:00 часа двамата ще бъдат на книжна шатра 36 на Жанет 45 в парка пред Националния дворец на културата. 

12 месеца след престижното отличие „Времеубежище“ вече може да се чете на над 30 езика по света. Освен на всички големи езици книгата се появи още на турски, гръцки, полски, румънски, а в Швеция се превърна в първия български роман, издаден след 47-годишна пауза. Предстоят издания на украински, китайски, японски.

През 2024 година романът „Времеубежище“ послужи за вдъхновение за Германския павилион на Венецианското биенале, а в края на 2023 „времеубежище“ беше обявена за една от думите на годината.

Само преди ден Георги Господинов и Анджела Родел се върнаха от Лондон, където бяха специални гости на церемонията по обявяването на тазгодишния международен „Букър“. Господинов и Родел връчиха наградата на Джени Ерпенбек от Германия за романа ѝ „Кайрос“.

На 24 май (петък) отпразнувайте чудото на езика с Георги Господинов и Анджела Родел на щанда на Жанет 45 на Панаира на книгата.