Ина Иванова: "Криле от папиемаше"

  • Сподели:
Ина Иванова: "Криле от папиемаше"

"Криле от папиемаше" от издателство "Жанет 45"

Поезията на Ина Иванова обръща специално внимание на паметта, на детството, чиито рани носим през целия си живот, както и на невъзможността да преодолеем човешката си уязвимост ("сърцето винаги е потърпевшият").

Вероятно заради това хартиените криле, ядката на смисъла, изящното и спасителната сила на думите са възможните изходи на лирическата ѝ героиня.

Стихотворенията в "Криле от папиемаше" издирват светлината и "тънката радост". И се доверяват на премълчаното - изобщо на акта на премълчаване, който подтиква читателя да потърси собствената си идентичност.

За автора

Ина Иванова обича вятъра и вярва в езика на изкуството. Автор е на сборниците с разкази "Право на избор и други проклетии" (изд. "Арс", 2009), "Името на неделята"(изд. "Жанет 45", 2012) и "Летящ акордеон" (изд. "Жанет 45", 2014), романа "Кар танеси" (електронна книга) и стихосбирката "малки букви" (изд. "Жанет 45", 2016).

Публикува текстове в сп. "Съвременник", "Литературен вестник", сп. "Страница", сп. "Глоси", сп. "НО поезия", сп. "DIVA!", в множество електронни издания, както и в сборниците "Друга вода", "6+" и "Бащите не си отиват". Носител на национални награди.

Нейни текстове са превеждани на английски, руски, полски, фарси, арабски, хърватски и сръбски език.