Издателство ''Ракета'' представя: Супермуха, цветни моливи и 500 буба-стични стикери

  • Сподели:
Издателство ''Ракета'' представя: Супермуха, цветни моливи и 500 буба-стични стикери

Пролетта е тук, птичките пеят, а ухание на цъфнали дръвчета ни радва все повече и все повече. Ако не откриете супермухата Фреди, докато се разхождате навън, затова има само едно обяснение – той хвърчи из страниците на една книга и обяснява на естествоизпитателите от най-малка възраст какво могат да направят заедно с помощта на няколко молива и бръмчащо въображение.

С помощта на задачите от „Голяма книга за буболечките със стикери“ децата ще навлязат дълбоко в любопитния свят на малките създания. Изданието подканва към рисуване, оцветяване, декориране и поставяне на насекомите в естественото им местообитание. Интерактивна и забавна, тя ангажира въображението и вдъхновява за забавления и сред природата.

Илюстрациите на Ювал Зомер са пълни с детайли. Предизвикват въображението и вдъхват вяра, че всичко може да бъде нарисувано с лекота дори от децата. Що се отнася до научната страна, авторът казва: 

„Винаги работя с учен, който е упоменат в книгата. По този начин илюстрациите и текстовете са достоверни. След това доста работя със своите редактори, преди да достигнем до финалната версия. Хората, които ме познават, знаят, че често посещавам Музея по природна история и Големия зоологически музей“. 

И продължава: „Майката природа е най-големият художник. Помнете това, когато я рисувате! Детайлите, цветовете, шарките и формите – всички те са най-красиви в природата. Вгледайте се отблизо дори в най-малката буболечка и ще забележите колко невероятна е природата“.

Буболюбителите със сигурност не биха пропуснали и „Голяма книга за буболечките“. На нейните страници се разхождат какви ли не гадинки – от жужащи пчели, през щуращи се бръмбари, до пъплещи охлюви, паяци, стоножки и червеи. Читателите пък научават, колко интересни и полезни могат да бъдат буболечките, какви са техните суперсили, защо без тях животът на Земята би бил невъзможен и кое ги прави готини, дори някои хора да не ги харесват или да се страхуват малко от тях.

Издателство „Ракета“ предлага двете издания в поотделно, както и в комплект с промоцена.

Ювал Зомер, който е автор и илюстратор на книгите, е завършил Кралския колеж по изкуствата в Лондон с магистърска степен „Илюстрация“. Преди да стане автор и илюстратор на книги за деца, е работил е като арт директор във водещи рекламни агенции.

Със заглавията от поредицата  „Голяма книга за...“ Ювал насърчава децата да изследват света, който ги заобикаля и да се грижат за него. Книгите му вече са публикувани на 25 езика и са наградени с множество отличия, между които „UKLA Book Awards“ (2018 г. и 2019 г.), наградата на Английската асоциация за документална литература (2017 г. и 2019 г.), както и наградата „Made For Mums“ (2018 г. и 2019 г.).