Книгите, които очакваме от издателство "Ентусиаст" през 2021 г.

  • Сподели:
Книгите, които очакваме от  издателство "Ентусиаст" през 2021 г.

В първия месец на 2021 г. издателство "Ентусиаст" ни представи "Съкровения" от любимия Дамян П. Дамянов и "Тайните убежища" от Жером Лубри. Ето още три нови заглавия, които очакваме през идната година:

"Пътешествайки" от Никос Казандзакис

Световноизвестният гръцки писател се появява за първи път в амплоато на пътешественик в началото на миналия век, когато в качеството си на кореспондент на атински вестници пътешества из Европа, Азия и Африка.

Впечатленията му от тези пътувания, продължили 40 години, са събрани в пет тома. През 2021 г. избрани пътеписи на Никос Казандзакис за първи път ще достигнат до българските читатели в издание на "Ентусиаст".

"Парадоксът на огледалото" – том VII със събраните съчинения на Любен Дилов

Вероятно най-смешният роман на най-известния ни фантаст, посветен на Карнавала – малката, безкръвна революция, при която маските сменят социалните роли. Мъжът става жена, слугата – господар, беднякът – милионер. И няма жертви, освен нечии внезапно пораснали рога...

Писан в края на 70-те години на миналия век, "Парадоксът на оледалото" по изключително забавен начин осмива не само властниците, но и днешното време, когато – благодарение на технологиите и социалните мрежи – всеки може да се представи за друг, а животът – и на американския президент, и на рецепционистката в габровски хотел – е безкраен карнавал!

"Кралиците на Африка" от Кристина Морато

През 2021 г. за първи път на български език ще излезе четвърто заглавие от испанската журналистика Кристина Морато. "Кралиците на Африка" разказва за приключенията на единайсет дами – съпруги на известни изследователи, непокорни мисионерки, испанки, тръгнали на почивка, ексцентрични аристократки, елитни ловци и филмови звезди.

Тези жени, които насред джунглата се обличали в официални дрехи за вечеря и пиели следобедния си чай в порцеланови чаши, също така знаели как да яздят, да ловуват с лък, да стрелят с пушка, успявали да организират експедиции със стотици носачи и да си създадат дом в най-неблагоприятните региони на континента.

Споделете заглавието на най-очакваната от вас книга като коментар под материала или тук, или тук. На 15 февруари един от вас ще спечели "Образована" и "Вегетарианката".

"Образована" печели Aleksandrina Vasileva

"Вегетарианката" печели Iskra Guteva

Книгите, които очакваме от  издателство "Ентусиаст" през 2021 г.
Книгите, които очакваме от  издателство "Ентусиаст" през 2021 г.