Лорън Хюбеле: "Гемотерапия за всички: Изграждане на имунитет при бебета и малки деца"

  • Сподели:
Лорън Хюбеле: "Гемотерапия за всички: Изграждане на имунитет при бебета и малки деца"

"Гемотерапия за всички: Изграждане на имунитет при бе­бета и малки деца" от издателство "Екрие"

"Гемотерапия за всички: Изграждане на имунитет при бе­бета и малки деца" е незаменимо ръководство за всеки, който се грижи за деца.

Независимо дали очаквате бебе и искате да изградите стабилна основа за здравето му през целия му живот, или детето ви не се е повлияло от конвенционал­ните медицински грижи, в тази книга ще намерите лесни за използване протоколи на гемотерапията за всичко - от колики и запушване на синусите до състояния на кожата и ушни инфекции.

Екстрактите на гемотерапията се извличат от специфични дървета и храсти и подпомагат способността на имунната система да създаде бърз отговор на голямо разнообразие от остри и хронични симптоми.

Гемоекстрактите са достъпни, лесни за употреба и малка колекция от тях у дома ще ви помогне много за всички типични ситуации, които възникват при бебетата и малките деца.

За автора

Лорън Хюбеле е оратор, възпитател, съпруга и майка, която живее и работи в Остин, Тексас. Нейната практика и опит предос­тавят рамка за справяне с хронични и остри състояния, използвай­ки гемотерапия, хомеопатия и диета на растителна основа при бебета, деца и тийнейджъри, както и техните родители.

Лорън е учила редица естествени природни практики в здравеопазването с множество на брой международни експерти. Тя често пътува из Съединените щати и Европа, говорейки и обучавайки терапевти, които работят в различни сфери от лечебния потенциал на гемотерапията, и е работила в Националния център по хомеопатия.

Лорън е автор и на "Гемотерапия за всички: Въведение в грижата при остри състояния", част от поредица, предназначена да направи гемотерапия­та по-достъпна.

Отглеждайки три деца на диета на растителна основа и натурална медици­на, Лорън е изпълнена с желание да даде възможност на семействата да се грижат за себе си, използвайки силата на растенията.

За преводача

Ангел Ангелов превежда от английски език първата книга за гемотерапия в България,
практикуващ гемотерапевт и кинезитерапевт в София.

"Важното и това, което ме провокира да включа гемотерапията в професионалната си практика е, че това е метод, който се при­лага и лекува цялостно човешкия организъм.

Изключително нежна и същевременно мощна терапия, ползваните екстракти и лечение подпомагат имунната система като цяло, лекуват здравословни проблеми и дават отговор на въпроси, които често пренебрегваме или първо търсим лечение с медикаменти за конкретна болка, а организмът и имунитета остават неясни."

Отзиви

"Лорън вдъхновява семействата с примери от практиката, уважителен тон и подкрепа, изпълнена с любов. Книгата "Гемотерапия за всички: Изграждане на имунитет при бебета и малки деца" е ценен ресурс за всеки, който иска да насърчи естествения здрав имуни­тет. Изборът да отгледаме децата си с тази нежна, но мощна терапия връща истинското изцеление обратно в дома ни."

— Сила Уаткот, хомеопат , сертифициран хиропрактик, доктор на философските науки, директор на Worldwide Choice

"Иска ми се да имахме тази книга преди 40 години, когато започвах практиката си. От­неха ми години и години на наблюдение, за да оценя и възприема перспективата, която Лорън представя в своята книга.

Трудно е да намерите стойностна, добре представена информация за гемотерапията, каквато ще откриете тук. И не забравяйте, въпреки че това е книга, насочена към грижата за децата, възрастните са големи деца и по-голямата част от представената информация се отнася за всички възрасти. Горещо я препоръчвам."

— Тимоти Р. Дули, хомеопат, доктор на медицинските науки, "Хомеопатия: Отвъд плоската земна медицина"

Откъс

Независимо дали сте избрали тази книга заради специфичен неразрешим симптом, проявяван от вашето дете, или се интересувате конкретно от естествения имунитет, важното е да стигнем до общо разбиране за видовете симптоми, обсъдени на страниците ѝ.

Редовно ще обръщам внимание както на остри, така и на хронични проявления симптоми. Разбирането на разликата между двата вида е от голямо значение. Острите симптоми са тези, които се появяват внезапно и по принцип не се повтарят.

Ето някои примери:

• Ели се събужда в полунощ с висока температура.

• Внезапно появилата се хрема на Клара се превръща в остра кашлица, която събужда семейството рано на следващата сутрин.

• Сърдит и раздразнен, Едуардо не може да се наслади на следобедния си сън. Баща му влиза в стаята, притеснен от неговия плач, точно когато той повръща през парапета на детското си креватче. Ще намерите много решения за тези и много други остри симптоми в Глава 6.

Подпомагането на способността на детето да се изхожда оптимално между остри епизоди ще намали техните прояви, ще повиши естествения имунитет и ще създаде здравословни модели през целия му живот.

Когато симптомът, който детето ви прояви, започне да се повтаря и/или се задържа дълго време, тогава се смята за хроничен. Хроничните симптоми се нуждаят и от решение по време на острия етап, който е започнал, и от продължителен терапевтичен протокол, който решава основната причина за появата им.

Седем от най-често срещаните хронични симптоми при деца са обсъдени в Глава 4. Хроничните симптоми при бебета и малки деца може да се появят няколко пъти в годината.

Повтарянето на симптомите, които засягат очите, ушите, носа, бронхите, белите дробове или кожата, показва, че тялото е изправено пред предизвикателства да се изчиства от непотребни вещества при обмяната или от токсини, за което би трябвало да отговарят бъбреците и червата, и тялото е принудено да ползва "аварийни изходи".

Ето някои типични хронични симптоми:

• Часът е 02:30 часа през нощта и нищо от нещата, които правите, не помага на Хейзъл да се успокои. Тя плаче неутешимо и слага ръчички на ушите си всеки път, когато я поставите в легълцето ѝ. Изглежда, че се възстановява от поредното заболяване на ушите.

• Ева е измъчвана от сърбеж и това, което сте мислели, че ще излекува нейната екзема, за пореден път не е дало резултат и тя е още по-раздразнена. Опитали сте всичко, което е било предложено, и всеки път, когато сте решили, че сте открили лекарството, екземата се връща.

• Сай е напрегнат и пищи, когато се навежда. Коремът му е твърд като камък и нищо не го облекчава освен непрекъснатите разходки. Не е ходил до тоалетна от дни, което с времето се е превърнало в нещо нормално за него. Казали са ви, че така става обикновено при кърмените бебета. Но това, което се случва с него, не ви се струва в реда на нещата.

• Къщата е тиха и мислите, че вашият ден е приключил, след като сте приспали дъщеричката си, но в 23:00 часа започва нейната дълбока кашлица. Бързате да прегърнете Лили и в същия момент чувате затрудненото ѝ дишане, и можете да почувствате хриповете, преминаващи през малкото ѝ телце. И така е всеки път, когато навън е било студено през деня.

• След всяко кърмене Мейбъл повръща кърмата. Всеки път въпросите и тревогите изплуват в съзнанието ви. Тя храни ли се въобще? Ще имам ли достатъчно мляко, за да я нахраня, когато следващия път изплаче гладна? Защо това продължава?

Тъй като този проблем се наблюдава седмици наред, педиатърът предлага да изчакате Мейбъл да го надрасне или да напише рецепта за лекарства, блокиращи киселините. Деца като тези и техните родители са повод да напиша настоящата книга. Хейзъл, Ева, Сай, Лили и Мейбъл бяха доведени при мен и техните симптоми вече са излекувани.

Също така бих желала да споделя обширно тези терапевтични протоколи, за да могат и други да се възползват от тях. Искам всички хора, които са изтощени и изморени от симптомите на децата си и не са склонни да прибягват до силните лекарства, които по-скоро потискат тези проявления, да имат достъпни отговори.

Като терапевт се срещнах с родители и бебета от цялата страна, за да им помогна да разрешат проблеми, които през годините са приели за нормални в детска възраст. Това, което днес става познато като нормално, не е непременно естествено и искам да направя разлика.

Трудното или лошо изхождане, повтарящото се нощно събуждане, трудното заспиване, инфекциите на пикочните пътища, екземата, дълбоката кашлица и бронхиалните спазми са "нормални" само за тялото, което не се очиства оптимално. Протоколите, които предлагам, ще подпомогнат естествената способност на организма да се очиства и лекува, разрешавайки проблемите, вместо да ги потиска.

Написах тази книга, за да помогна на въпросите, които изникват пред вас на първо място и за да намерите цялата информация, от която ще се нуждаете, за да помогнете на детето си.

Затова, моля, проучете тези въпроси по какъвто начин желаете и когато отворите съзнанието си и погледнете от друг ъгъл на симптомите на детето си, може да научите нещо и за собственото си здраве.

Лорън Хюбеле: "Гемотерапия за всички: Изграждане на имунитет при бебета и малки деца"

"Аз съм практикуващ семейно здравеопазване специалист, с лична страст към изграждането на естествен имунитет у децата и възстановяването му при възрастни. Тази страст се ражда от моите лични предизвикателства към здравето, предизвикани от години на игнориране и потискане на важните послания, които тялото ми изпращаше.

Преживяването ме доведе до развитието на рак – меланома, също като майка ми и сестра ѝ, като и двете загубиха живота си от него. Решена, че моята история ще бъде различна, потърсих експерти в областта на възстановяването на имунитета и след като здравето ми започна да се подобрява, аз се обучих, за да мога да бъда полезна на другите.

Избрах пътя на предотвратяването на развитието на хронични заболявания, а не на тяхното премахване. В годините, които пре­карах като практикуващ специалист, ясно осъзнах невероятната възможност, която имаме – да предотвратим развитието на хро­ничното разстройство (заболяване), като поддържаме естестве­ната способност на тялото да се лекува.

Няма по-важно време за това от тези първи три години от живота на детето, когато имунна­та система е в най-критичната си точка на развитие.

Ако четете тази книга, вероятно сте родител, баба или дядо, или настойник на малко дете. Това е едновременно огромна чест и голяма отговорност: да се грижим за бебе или малко дете, а също има и важни решения, които трябва да бъдат взети през тези ранни години.

Вярвам, че няма избор, по-голям от това как ще се грижите за здравето на детето си. Въпреки че вече има ут­върден основен път, целта ми е да ви покажа алтернатива, път, който поддържа вродения процес на оздравяване на вашето дете и изгражда естествен имунитет.

Като родител вече над 30 години и като медицински специа­лист вярвам, че независимо от симптомите, с които се сблъсква­ме, почти винаги има избор. Този избор е, което искам да осъзна­ете, докато четете моята книга."