Мартин Касабов : "Когато великани ходеха по земята"

  • Сподели:
Мартин Касабов : "Когато великани ходеха по земята"

"Когато великани ходеха по земята" от издателство "Жанет 45"

Знаем какво си мислите – още една книга, още един самозабравил се човек, който ще ви занимава с писането си. В случая обаче става въпрос за сборник с 42 разказа на границата между съня и реалното.

"Когато великани ходеха по земята" съдържа абсурдни, приказни и фантазни истории, които ще ви отведат там, където вълшебното и битовото се преплитат. В тях ще срещнете охлюви, моряци, джуджета, естествоизпитатели, тайнствени градове, любовни тунели и какво ли още не.

Освен корицата на Кирил Златков, разказите са украсени с десет чудесни илюстрации от Теодора Николова. Има някаква вероятност да останете приятно изненадани.

Ето какво казва за книгата и редакторът й Boris Minkov:
"Сборникът "Когато великани ходеха по земята" въвлича неусетно читателя в един свят, населен със странни персонажи и причудливи видения, които обаче са здраво стегнати в повествователна логика и в своите вътрешни принципи на изграждане.

Така ярките цветове на фантазията, стремително пробягващи понякога към поетическите внушения, понякога към абсурдното, а понякога към притчата, се поместват във внушителен по своята подредба просторен дом, в който всяка причудливост си има стая и отчетливо присъствие.

С тази книга Мартин Касабов навлиза в литературата като нов майстор на разказването – убедителен и увлекателен."

За автора

Името на Мартин Касабов вероятно сте засичали покрай ревютата му за кино за Operationkino.net или текстовете му за книги, публикувани в Списание Култура. Вероятно е също да сте го срещали в пловдивския Club Fargo или на работното му място в Книжарница кафе-клуб Сиела.

Книгата е дебютна за Мартин, който ни каза, че се надява да успее да ви изненада, зарадва и развесели с написаните истории.

"Когато великани ходеха по земята" вече се разпространява по книжните вериги, така че всеки може да се подготви за представянията с неудобни въпроси, които да смутят или разобличат автора й.

Заповядайте на представяне на книгата:

21 ноември, Пловдив, Club Fargo – книгата ще представи приятелят и съратник на автора от Кино клуб Пловдив Стефан Димов.

23 ноември, София – Кино Култура / Kino Kultura - книгата ще представи журналистът и културен бохем Преслав Ганев.

Книгата е реализирана с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура"/ National Culture Fund, Bulgaria по програма "Дебюти"