Майкъл Кейн: "Трябваше да взривим проклетите врати… и други житейски уроци"

  • Сподели:
Майкъл Кейн: "Трябваше да взривим проклетите врати… и други житейски уроци"

"Трябваше да взривим проклетите врати… и други житейски уроци" от издателство "Колибри"

"Исках да огледам живота си от квартала Елефънт енд Касъл до Холивуд, от тариката женкар Алфи до Алфред, иконома на Батман, с всичките му успехи и провали, със забавните му мигове, както и с тези на страдания и борба, с комедията и драмата в него, с романтиката и трагедията му и да издиря сред всичко това уроците, които съм усвоил и желая да споделя не само с актьори в началото на попрището им, а с всички."

Така започва автобиографията с ексцентрично заглавие "Трябваше да взривим проклетите врати… и други житейски уроци" (превод: Надя Баева), подписана от холивудската легенда и британско национално съкровище сър Майкъл Кейн.

Той участва в над 150 филма, сред които се открояват "Алфи", "Романтичната англичанка", "Да образоваш Рита", "Тихият американец", "Перфектният обир", "Младост и много други".

Кейн е в стихията си в абсолютно различни роли, той добре познава цената на успеха - достигнал е върховете в своя занаят, започвайки по най-трудния начин. Както самият той признава: "Малките роли могат да доведат до големи неща. И ако достатъчно дълго вършите правилните неща, звездите най-сетне се подреждат във ваша полза."

За автора

Сър Майкъл Кейн е жива легенда на британското кино - кариерата му обхваща повече от шест десетилетия. Носител е на награда "Сателит", две награди БАФТА и три награди "Златен глобус", номиниран е за три награди "Еми".

Награда Оскар печели два пъти: за най-добра поддържаща мъжка роля в "Хана и нейните сестри" (1986) на Уди Алън и за "Правилата на дома" (1999) на Ласе Халстрьом.

Сега, от висотата на своите 85 години, Кейн иска да сподели всичко, на което го е научил животът. Разкриваща удивителен талант, тази книга представя Майкъл Кейн като мъдър човек и неустоимо забавна личност.