Мишел Гейбъл: "Лятото, когато срещнах Джак"

  • Сподели:
Мишел Гейбъл: "Лятото, когато срещнах Джак"

"Лятото, когато срещнах Джак" от издателство "Софтпрес"

Авторката на бестселъра "Парижкият апартамент" създава незабравим роман, вдъхновен от връзката между 35-ия президент на САЩ - Джон Ф. Кенеди и полската имигрантка Алисия Дар.

През 1950 г. Алисия пристига в Щатите, за да преследва американската мечта. Зад гърба си оставя живот, към който никога не иска да се връща – минало, белязано от жестокостта на войната, ограбено от щастливи спомени и пълно с тайни, които се страхува да разкрие.

В САЩ пътят на младата жена се пресича с този на Джон Кенеди, или както го наричат близките му - Джак. Любовта им пламва като пожар и Алисия не може да устои на чара и красивите обещания на Джак за съвместното им бъдеще. Бъдеще, което обаче е обречено, тъй като животът на мъжа до Алисия вече е предначертан от семейството му.

Джон Фицджералд Кенеди е конгресмен и наследник на политическа династия, а един ден ще се превърне в най-обичания президент на Америка. Възможно ли е жената до него да е една имигрантка?

Алисия е принудена да заключи Джак сред останалите болезнени спомени от миналото и да отгърне нова страница. В Холивуд тя започва бляскава кариера и се среща със знаменитости като Мерилин Монро и Катрин Хепбърн, но така и не забравя харизматичния мъж, откраднал сърцето й.

Десет години след първата им среща, в навечерието на стъпването му в длъжност като президент, двамата трябва да си изяснят какво означават един за друг.

"Лятото, когато срещнах Джак" е поредното доказателство за писателския талант на Мишел Гейбъл. Роман, който умело вплита реални биографични факти и покорява читателя с впечатляващата история на Алисия Корнинг Кларк – първата голяма любов на Джак Кенеди и жената, чиито тайни могат да разбият завинаги репутацията на политическата династия.

Всичко започва през 2016 г., когато Мишел Гейбъл прочита вестникарска статия със заглавие "Имали ли са Джон Ф. Кенеди и Алисия Корнинг Кларк тайно извънбрачно дете?". Минути по-късно вече е решено коя ще е главната героиня на следващия й роман.

След бестселърите "Парижкият апартамент", "Ще се видим в Париж" и "Книга за лятото", авторката има богат опит с преплитането на исторически събития и художествената проза, но този път предизвикателството е огромно. Джак Кенеди е легенда.

А слуховете и фактите за семейството му, за политическите интриги по време на управлението му и за извънбрачните му връзки с икони като Мерилин Монро са толкова противоречиви, че истината често е неразличима.

За автора

Мишел Гейбъл е американска писателка и бестселър автор на New York Times и USA Today. След 20-годишна кариера в сферата на финансите тя напуска корпоративния свят, за да се отдаде на детската си мечта – да разказва незабравими истории.

Днес има зад гърба си четири публикувани романа – "Парижкият апартамент", "Ще се видим в Париж", "Книга за лятото" и "Лятото, когато срещнах Джак", и се радва на признанието на милиони читатели. Твърди, че ключът към успешна кариера на писател е никога да не спираш да пишеш.

Мишел Гейбъл: "Лятото, когато срещнах Джак"

Мишел Гейбъл прочита повече от 200 книги, посветени на Кенеди, за да създаде "Лятото, когато срещнах Джак". Какъв е бил Кенеди в личния си живот? Дали наистина любовта му към полската емигрантка е била толкова силна, че да рискува кариерата си?

Как се развиват отношенията му с неговата съпруга – Джаки Кенеди? Писателският отговор на Мишел се крие в романа, който събужда спомените за едно горещо лято...