Момчил Даскалов: "Харт: Космическа мисия Вирон"

  • Сподели:
Момчил Даскалов: "Харт: Космическа мисия Вирон"

"Харт: Космическа мисия Вирон" от "Човешката библиотека"

Дебютната фантастична повест на Момчил Даскалов.

След пореден сблъсък с училищния бабаит дванайсетгодишният Харт търси убежище в мазето… и попада на изумително откритие. Парче поглъщащ светлината плат, стъклени цилиндри с тайнствен газ и ужасяващ репортаж по новините ще го отведат на най-голямото приключение в живота му.

При все развинтеното си въображение, Харт изведнъж попада в свят, какъвто не е и сънувал. Оказва сам, далеч от дома, сред непознати същества и порядки – но остава верен на себе си: запазва безгрижието си, щурата си фантазия… и умението да се забърква в каши. Дали този път няма да се окажат твърде дълбоки и лепкави?

Сред телепатите на планетата Вирон той намира добри приятели, но среща и врагове. Силни, могъщи, подмолни – и готови на всичко, за да победят. Какви ли тайни крие добре устроеният им свят?

Харт ще ви омае, ще ви развесели, ще ви умили… а на места ще ви постресне мъничко. Защото действителността е и страшна, и опасна, и често жестока… но от нас зависи да я изпълним с грижа, обич и доброта! Дали това не е най-важният урок, който предстои да научи Харт? Или… има и още? 

"Харт: Космическа мисия Вирон" е история за стремежа на едно хлапе да намери мястото си в свят, изпълнен с лицемерие, несправедливост и неподозирани опасности… но и с приятелство, вярност и "специални" дарби, които само трябва да отключиш.

Докъде трябва да стигнеш, за да откриеш… себе си?

От автора

Тази книга е написана по действителни случаи. Всякакви прилики с реални лица са търсени съвсем умишлено. Срещите и събитията на планетата Вирон са пресъздадени по разкази на очевидци.

Който си мисли, че е фантастика, да заповяда в живота ми. Там ще намери огромна доза забавление, закачки и откачки, непрекъснати приключения, изненади, малко лудост и много любов. Породени от… ами ще се запознаете с него, като я прочетете.