Натали Портман разказва в рими басни

  • Сподели:
Натали Портман разказва в рими басни

"Натали Портман разказва в рими басни" от издателство "Софтпрес"

Носителката на наградата "Оскар", уважаван продуцент и режисьор и преди всичко майка – Натали Портман, разказва в мерена реч класически басни, дарили с мъдростта си няколко поколения.

Написана с много обич, "Натали Портман разказва в рими басни" е книга, с която деца и родители се потапят в приказния свят на любими герои. Заедно празнуват триумфалната победа на костенурката над заека, откриват уюта и сигурността на дома в компанията на трите прасенца и подобно на градския мишок се учат да ценят истинското приятелство.

"С приказки се учим да проявяваме емпатия – съчувстваме на героите в историите, както бихме го направили за нас самите и нашите приятели.", казва авторката.

Докато четат и съпреживяват емоцията, малките читатели попиват мъдростта и богатството на думите, учат непреходни житейски уроци, които им служат като верен компас в приключението на живота.

Модерната адаптация и закачливият език на Натали Портман в комбинация с пъстрите илюстрации на художничката Джана Матиа помагат на децата по-лесно да се ориентират в заобикалящия ги свят и да намират правилната посока, водени от качества като благородство, трудолюбие, честност и лоялност.

А благодарение на майстора преводач Любомир Николов историите достигат в приказни рими и до българския читател. Закачливи, забавни, завладяващи, басните на Натали Портман отразяват мъдростта на времето, пречупени през призмата на нашето съвремие.

За автора

Натали Портман е носител на наградата Оскар, режисьор, продуцент и активист, а сред постиженията й са филмите "Леон", "Студената планина", "Отблизо", "V като Вендета", "Междузвездни войни", "История за любов и мрак", "Джаки, Тор: Любов и гръмотевици" и "Черният лебед".

Родена в Йерусалим, Израел, тя е възпитаник на Харвардския университет и живее със семейството си в Лос Анджелис. Майка е на две деца – син на 9 и дъщеря на 3 години. Това е първата й детска книжка.

Натали Портман разказва в рими басни
Натали Портман разказва в рими басни
Натали Портман разказва в рими басни