Николас Димитров: "Дилър на реалности"

  • Сподели:
Николас Димитров: "Дилър на реалности"

"Дилър на реалности" от издателство "Колибри"

"Дилър на реалности" (превод: Марта Владова, корица: Росен Дуков) пренася читателя в близкото бъдеще, където всичко е позволено. Потреблението е достигнало предела си, моралът вече не е на мода, религията се е превърнала във фаст фууд.

Човечеството е затънало в развлечения, разврат и наркотици. Елитът има нов вид забавление – персонална реалност, в която може да се претвори всяка, дори най-порочната и престъпна фантазия.

Нов технокулт, творение на тайнствена медийна корпорация обещава на всекиго безкрайни удоволствия и вечен живот в синтезирана персонална реалност. На корпоративния шпионин Золтан Варго е възложена задачата да проникне в недрата на корпорацията, създаваща тези реалности, за да изясни същността на зловещия проект, но самият той се оказва въвлечен в дяволската игра.

Порнографският експеримент с милиони хора и стартирането на първата дигитална религия в света рушат всичките му планове и Золтан открива за себе си ужасяваща истина…

За автора

Николас Димитров е визионер и мечтател, интелектуален хедонист и колекционер на впечатления. Българин-полиглот, който говори единайсет езика! Димитров е ярък представител на движението New Age, агностик, self-made, пътешественик, който се чувства еднакво комфортно и в планините на Тибет, и на фестивала Burning Man в пустинята Black Rock.

Дебютният му роман е написан на руски и предизвиква голям скандал в Русия и Украйна. Определян като психологически киберпънк трилър, "Дилър на реалности" разказва историята на един корпоративен шпионин, който се превръща в месия на първата дигитална религия в света.

Руските издатели предупреждават, че книгата се характеризира с "безцеремонно отношение към религията, наркотиците и сексуалното съдържание".

Премиерата на българското издание ще се състои на 13 декември.

Николас Димитров: "Дилър на реалности"