Нора Робъртс: "Убежище"

  • Сподели:
Нора Робъртс: "Убежище"

"Убежище" от издателство "Бард"

Семейно ранчо в Биг Сър и холивудска династия са сърцето на новия, вълнуващ съспенс на Нора Робъртс.

Кейтлин Съливан е от холивудска фамилия и е звезда само на десет. Но все още обича да си играе на криеница с братовчедите си в семейния дом в Биг Сър. И изчезва по време на игра. Кейт е умна, находчива и успява да се измъкне от ръцете на похитителите си.

Дилън Купър е шокиран, когато открива израненото и ужасено момиченце в кухнята на семейното ранчо, но когато тийнейджърът и семейството му научават историята ѝ, те ѝ осигуряват убежище и утеха, обаждат се веднага на близките ѝ.

Бедите на Кейт не приключват тук. Открива предателство, което ще изпрати човек, на когото е вярвала, в затвора. Следват години в Ирландия, където е защитена, но в душата ѝ се надига безпокойство.

Когато най-сетне се връща в Лос Анджелис с надеждата отново да се снима във филми и да преодолее травмата, тя не знае, че в нощта на отвличането са покълнали две семенца – на голяма любов и на непреодолимо желание за отмъщение.

Превод: Цветана Генчева

За автора

Нора Робъртс е една от най-успешните съвременни писателки в света. Книгите й са продадени в над 400 милиона копия – тя е феномен в издателския бранш. Според собствените й изчисления написването на роман й отнема около 45 дни, след което започва следващия.

Нора Робъртс е американка от ирландски произход, родена през 1950 г. Все още живее в същата къща, в която се нанася като деветнайсетгодишна младоженка, въпреки невероятната си слава и годишния си доход, който се равнява на около шейсет милиона долара. През 2007 г. "Тайм" я избра за една от 100-те най-влиятелни личности в света.

Носителка е на 19 награди "Рита" от Асоциацията на авторите на любовни романи на Америка – най-високия приз в жанра, и заема почетно място в Залата на Славата на асоциацията. Книгите й са прекарали общо над 890 седмици в класацията на "Ню Йорк Таймс", което възлиза на близо 16 години.

Нора Робъртс започва да пише романси, но с времето развива и разширява пределите на жанра – американизира го (когато започва да пише, повечето любовни романи в Америка са от британски автори) и го променя коренно. Героите й често работят интересни, особени професии и не се притесняват особено от брака.

Отзиви

Всичко, което искате от неповторимата Нора Робъртс, е тук: съспенс, отмъщение и, разбира се, романтика.

Поп Шугър