Рансъм Ригс: "Съборът на птиците"

  • Сподели:
Рансъм Ригс: "Съборът на птиците"

"Съборът на птиците" от издателство "Бард"

Историята на Джейкъб Портман започва в "Домът на мис Перигрин за чудати деца" на остров в Уелс, където във времето се крият мис Перигрин и странните му обитатели.

В следващите книги от поредицата той и даровитите му приятели ще се борят със смъртоносни чудовища, ще пътешестват и ще печелят нови съюзници и неприятели.

С последните си слова Х. – единствената връзка на Джейкъб Портман с тайния живот на неговия дядо Ейб – поверява на Джейкъб нова мисия: да отведе неопитомената чудата Нур Прадеш при свой агент, известен само като В. Нур е преследвана.

Тя се споменава в древно предание, в което се предрича назряващ апокалипсис. Спаси ли Нур, ще спаси и бъдещето на чудатия свят.

Разполагащ само с непълни напътствия, Джейкъб трябва да разбере как да намери В., най-загадъчната и най-могъщата от всички сподвижници на Ейб. Но В. се укрива и не желае да бъде намерена при никакви обстоятелства.

С врагове по петите си и неизвестност пред себе си, приключенията на Джейкъб Портман продължават със смел скок в "Съборът на птиците", най-новия роман от любимата на всички поредица за чудатите деца на мис Перигрин!

Превод: Юлиян Стойнов