Росица Добрева: "Силфите"

  • Сподели:
Росица Добрева: "Силфите"

"Силфите" от издателство "Екрие"

"Силфите" е вълшебна приказка за деца и за юноши. Читателят ще опознае тайния и невидим свят, който ни заобикаля. Магията оживява в чудни образи и приключения. Защото четенето на книги има значение.

Тази детска книга не е като познатите заглавия, които сте срещали досега. Ако търсите интересна и увлекателна история, то това е тя! Вълшебна приказка, в която ще се запознаете със света на силфите и гномите.

Ще разберете кой е Добротвор и как лесно стават белите, но и колко важно е да се грижим за природата и за другите живи същества. Ще се запознаете с Крис – момчето, което обича книгите и знае колко ценни са те. И... спасява Земята!

Да не забравяме Мислодух, Дървокор, Здравокор. Вълшебно приключение, което те оставя без дъх.

Очаквайте продължение!

Едно сляпо момче ще осъзнае колко силен е всъщност, благодарение на новите си приятели. Силфи, гноми, саламандри, ундини... ще бъдат призовани отново във вълнуваща одисея, а Добротвор ще разгърне новите си способности с помощта на Калисто и Ерин.

NB! На шрифт Adys font – Защото желанието и възможността за приятно четене също имат значение!

За автора

Росица Добрева е млад български писател, по дух и светоусещане - гражданин на света. Учила и работила в различни части на Европа, започвайки от Софийски университет "Св. Климент Охридски" през Полша, Великобритания, Австрия и Израел.

Духовното развитие има особено и специално място в нейния живот.
Автор е на стихосбирките "Хляб от Бога" (2016 г.) и "Завръщане" (2020 г.).
Написва детската приказка за "Силфите" през 2018 г. и след многобройни редакции, стартира творческия процес по реализирането на илюстрациите.

Сред предизвикателствата, които си е поставила за цел, е да реализира българските си заглавия на чужд език и да опише своята история през очите на момиче, живяло през XVII век.

За илюстратора

Гергана Грънчарова е илюстратор на свободна практика с изяви в различни сфери на визуалните изкуства – от графичен дизайн през сценография до дигитална живопис.

Има дългогодишна практика в Италия, където работи по много рекламни проекти. Участва в различни инициативи на Културния център по изкуствата в Милано (Centro Artistico Culturale Milanese), сътрудничи като дизайнер на рекламен мокъп и декоратор с ателиетата Pupazzia di Pietro Armuzzi, Le cornici di Luna и др.

След завръщането си в България, се отдава изцяло на най-голямата си страст – книгите и тяхната визия.

Росица Добрева: "Силфите"
Росица Добрева: "Силфите"