Росица Милкова: "Храмът"

  • Сподели:
Росица Милкова: "Храмът"

"Храмът" от издателство "Екрие"

Представяме ви дебютната книга на Росица Милкова с фантастични авторски колажи, фотографии, стихове и разкази за Турция, Израел, Танзания, Мароко, Индия, Шри Ланка и Бали.

Седем глави, всяка е разделена с цветен колаж, фотографии и разказ за традиция, обичай или легенда, характерни за мястото, което е посетила Росица и което носи нови усещания и предизвикателства в душата ѝ на творец. Следват любимите ѝ стихове, изписани по време на вълнуващи пътувания.

Посланието в заглавието и книгата – "Храмът"

Моят свят е свързан с динамиката на ежедневието, затова храмът е безвремие, пространство, където спирам потока от мисли и чувам само биенето на сърцето си. Той не е просто сграда, където да се помоля, или място, където да бъда сама.

Храмът е чувство за сигурност в прегръдките на любимия, радостта в очите на децата, любовта към себе си и околните. Медитирайки всекидневно, в съзнанието си отивам на пътешествие към моя храм – в океана сред китовете и делфините, в небето с балон, в пустинята, яхнала камила или танцуваща около огъня под звездите.

Силата, която ме зарежда да творя, да живея пълноценно и да давам любов, идва от самата мен, аз съм храмът, моето тяло и душа.
Росица Милкаов

За автора

Росица Милкова е родена на 21 март 1977 г. в гр. Пирдоп. Отраснала в семейство на творци, Росица започва да пише стихове от 6-годишна възраст. Завършва ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със специалност "Български език и история", впоследствие и магистратура в СУ "Св. Климент Охридски".

Обича да пише стихове, защото с малко думи обхваща всичко, което иска да каже, стига да има кой да я чуе. Фотографията я привлича в комбинация с пътешествията. Дългогодишен състезател по фризьорство. Последната ѝ страст са етеричните масла и създаването на индивидуални смеси от аромати.