Шарън Стоун - Красотата да живееш два пъти

  • Сподели:
Шарън Стоун - Красотата да живееш два пъти

Талантливо написана, наситена судивително чувство за хумор, тази история мигновено привлича почитателите, които досега не са успявали да надникнат зад външността на тази магнетична звезда. - Vogue

Шарън Стоун е известна не само със своя талант и красота, а и с откритостта и отказа си да се съобразява с нормите на приличие.  Именно тези й качества превръщат автобиографията й във въздействащо четиво. Тук тя разказва собствената си история: път, белязан от победа над болестта, съпроводен с много любов и решимост.

Красотата да живееш два пъти е книга за наранените и за онези, които оцеляват. Тя е възхвала на женската сила и издръжливост, равносметка и призив за активна житейска позиция. Тя е доказателство, че никога не е твърде късно човек да надигне глас и да заговори открито.

Шарън Стоун, една от най-известните актриси в света, претърпява тежък инсулт, който се отразява пагубно не само на здравето й, а и на нейната кариера, семейство, състояние и световна слава. Тук тя описва усилията да изгради отново живота си и пише за бавния път към пълно възстановяване и здраве. В бизнес, който не приема провал, в свят, където твърде много гласове биват заглушавани, знаменитата Шарън Стоун намира силата да се завърне, смелостта да говори открито и волята да предизвика промяна в живота на мъже, жени и деца по целия свят.

В тази дълбоко лична изповед, откровена като разговор с близък човек, Стоун говори за своите ключови роли, за приятелствата, променили живота й, за най-тежките си разочарования и най-големите си постижения. Тя разкрива как от болезнено и изпълнено с насилие детство стига до кариера в индустрия, която в много отношения под прикритието на пари и блясък повтаря същите тези извращения. Стоун описва силата и смисъла, които открива в децата си и в хуманитарните си прояви. И накрая, тя споделя трудния път към откриване не само на собствената си истина, а й към постигането на помирение и любов със семейството си.

Шарън Стоун е носителка на 10 награди, сред които Специалната награда на Нобеловите лауреати за мир, Хуманитарната награда на Фондация Харвард, Награда за защита правата на човека и Spirit of Achievement на колежа Алберт Айнщайн. Има една награда Еми, един Златен глобус, две награди на MTV Movie и много други отличия. Живее със семейството си в Лос Анджелис. 

 

Една от 20-те най-добри книги на тази година според списание O Magazine
Една от най-добрите книги за 2021г. според списание Vogue 
Една от 11-те нови книги за четене според списание Fortune
Една от 20-те най-очаквани нови книги според CNN
Една от 42-те задължителни за четене книги през 2021 г. на списание Town & Country
Една от 25-те най-добри автобиографии на списание Marie Claire

Откровена, сърдечна, трогателнa автобиография, написана елегантно и с чувство за хумор. 
Харлан Коубън

Тези смели и дръзки страници самного повече от историята на една знаменитост. Товае равносметка, разкаяние и преди всичко проява на любов. 
Дани Шапиро         
   
През последните няколко години се появиха редица откровени мемоари на знаменитости, които са не просто рекламни инструменти, а искрени разкази, които не спестяват нищо и предлагат по-различен поглед към хора, които сме смятали, че познаваме... Тази година своята история споделя Шарън Стоун. Тази великолепна автобиография съдържа разтърсващи лични откровения, ане по-малко въздействащи сатоплотата и състрадателносттана актрисата, качества, които към края ни се струват направо невероятни!

Fortune
  
Стоун поднася един щедър, прекрасно лъкатушещ разказ, изпълен с мъдрост и хумор.
Ейми Скрибнър, BookPage
 
Шарън Стоуне винаги откровена, ту нежна, ту буйна, и винаги духовита...  Почитателите с блаженство ще се насладят на интимните и лични детайли в тези задълбоченимемоари.
Kirkus Reviews
  
Това не е типичната холивудска автобиография. Брутално честна, неспокойна и търсеща.
O, The Oprah Magazine