Шонин Макгуайър: "Долу сред вейки и кости"

  • Сподели:
Шонин Макгуайър: "Долу сред вейки и кости"

"Долу сред вейки и кости" от издателство "Кръг"

Звездата на порталния жанр Шонин Макгуайър продължава да развива най-популярната си серия.

Жанрът на градското фентъзи в българското литературно пространство се допълва от едно ново и впечатляващо издание.

Макар да е продължение на "Всяко сърце е врата", "Долу сред вейки и кости" може да бъде прочетена и като самостоятелна история, подходяща за възрастни и юноши. Тя разказва как седемнайсетгодишните близначки Джаклин и Джилиан се озовават в Дома за своенравни деца на Елинор Уест, вече познат на многобройните фенове.

Джак и Джил не случват на родители (или обратното). Майка им копнее за перфектно момиче, което да кипри в рокли като принцеса, а баща им мечтае за син. Точно когато тийнейджърките са напът да изгубят и последната си частица индивидуалност, откриват единственото си спасение...

В рядък момент на бунт близначките прекрачват прага на странна врата, която ги отвежда в техния истински дом. Там ги очаква невъобразим свят на кървави луни и непрогледен мрак, на магии, вампири и луди учени.

Сестрите най-после могат сами да избират какви да бъдат. Но в Тресавищата, излезли като от филм на ужасите, свободата и любовта вървят ръка за ръка... със смъртта.

В момента има издадени шест книги от поредицата. Очаква се седмата (под №6) да излезе през 2021 г. От издателство "Кръг" вече работят върху №3, чието заглавие на български засега остава в тайна.

За автора

Шонин Макгуайър е родена в Мартинес, Калифорния. Увлича се по фентъзи културата от малка и бързо набира световна популярност с книгите си, някои от които пише под псевдонима Мира Грант.

Шонин е носител на наградата на Джон У. Кембъл за 2010 г. за най-добър млад писател, а романът й Feed е определен за книга на годината на Publishers Weekly за 2010 г. През 2013 г. тя става първият писател с пет номинации в една година на наградите "Хюго".

"Страхувам се от лошото време и обожавам гърмящи змии. Гледам прекалено много филми на ужасите, чета твърде много комикси и споделям къщата си с две чудовища в котешка форма – Лили и Алис", споделя за себе си тя.

Отзиви

"Красива приказка за изборите, които могат завинаги да променят хода на един живот."
сп. "Пъблишърс Уикли"

Шонин Макгуайър: "Долу сред вейки и кости"

След зашеметяващия успех на "Всяко сърце е врата" през лятото, "Долу сред вейки и кости", втората книга от култовата поредица на Шонин Макгуайър "Своенравните деца", излиза с първи превод на български език.

Той отново е дело на преводачката Майре Буюклиева и е с логото на издателство "Кръг". Завладяващият дизайн на корицата и този път е поверен на Стоян Атанасов.

Романите от поредицата заемат челни места в читателските класации и са бестселъри по цял свят. За тях американската писателка е удостоена с награди "Хюго", "Нюбела", "Локус" и др.