Скандалният живот на Евелин Хюго

  • Сподели:
Скандалният живот на Евелин Хюго

Наскоро нашумялата книга ''Скандалният живот на Евелин Хюго'' или с буквален превод от английски ''Седемте съпрузи на Евелин Хюго'' ни потапя в една ера на златни холивудски звезди.

Върлуват хипотези, че Мерилин Монро е прототип на главната героиня Евелин, заради шокиращата прилика между двете, а и не само. Както всички знаем животът на Монро е пропит с тайни и необясними случки, същото е и при нейната, така да кажем, литературна близначка. 

В книгата не само Хюго е главно действащо лице, но и  неизвестната журналистка Моник Грант, която е избрана от Евелин да разкаже всички тайни от скандалния й живот, но това, че бившата холивудска звезда държи точно Моник да напише книгата изобщо не е съвпадение но не желая да развалям удоволствието на заинтригуваните да прочетат книгата. 

Историята е до толкова завладяваща, че всички, които познавам са я прочели на един дъх. Лично аз препоръчвам да не се бърза, както аз умишлено забавях прочитането ѝ, именно защото това е разказ пропит с толкова много емоции и различни случки.

Според мен книгите богати на патос трябва да бъдат четени бавно, за да се усети всяка мъка и усмивка на героите, за да можем по- стойностно да съпреживеем тревогите и щастливите им мигове. 

Благодарение на доказалата се вече като писателка Тейлър Дженкинс Рийд, ние читателите сме облагодетелствани да се докоснем до една по- различна история, която едновременно е скандална, но и скромна.

Тя помага да избягаме от съвременния и забързан свят и да се почувстваме част от златната ера на Холивуд, да плачем и да се смеем сякаш сме някъде там, заедно със звездите. 

Книгата си заслужава, а аз смятам да я прелистя още веднъж и отново да се озова на това лъскаво, вълшебно и потайно място.

На вас ви я препоръчвам с две ръце, за да откриете част от тайните на Холивуд.