Стефан Стефанов: "Карантинните дни"

  • Сподели:
Стефан Стефанов: "Карантинните дни"

"Карантинните дни" 

"Карантинните дни" е едновременно увлекателен сборник и своеобразна хронология на карантината и протестите в България от пролетта и лятото на 2020 г.

Тази книга е първият български културен материал, който е вдъхновен от въпросните събития в нашата страна, както и първият, който ги интерпретира по творчески начин.

Авторът е събрал 26 от своите забавно-горчиви миниатюри и кратки разкази в тази книга-пътешествие из една от най-странните години в новата история, а това пътешествие няма да остави никого равнодушен.

"Карантинните дни" е книга, която може да замисли, може да провокира, но при всички положения представлява едно от малкото сатирични произведения, актуални за времето, в което живеем.

За автора

Стефан Стефанов е роден в София през 1986 г., журналист по образование. Творил в полето на журналистиката, сценаристиката и литературата. Има издадени три книги дотук: "Горе&Долу", "Край до Край" и "Орисия".

Това е четвъртата книга на Стефанов и негова първа, която е издадена онлайн (чрез Amazon.com). "Карантинните дни" е написана и редактирана от самия автор, а концепцията за корицата и лицето на нея също са негови.

Стефан Стефанов: "Карантинните дни"

"Карантинните дни" са тук, за да останат, а авторът на книгата препоръчва: "Чете се между редовете!".