Стефан Велев: "Зазоряване преди полунощ"

  • Сподели:
Стефан Велев: "Зазоряване преди полунощ"

"Зазоряване преди полунощ" от издателство "Жанет 45"

Новият репортажен роман от Стефан Велев "Зазоряване преди полунощ" излезе от печат.

За автора

Стефан Велев e ръководител на програмата на БНТ в екипа на Иван Славков от 1971 до 1978 година. Има над 60 години стаж в различни медии, театър и опера. Създател и първи генерален секретар на Асоциацията на Балканските информационни агенции и почетен гражданин на Охрид.

Бил е главен координатор на Театъра на нациите в София и на Международната детска асамблея, участва в изграждането на НДК и реставрацията на Народния театър "Иван Вазов".

Отзиви

"Зазоряване преди полунощ" е интересен и добър текст, който изчетох "скоростно" и с нарастващо доверие към автора. Като читател и като човек, интересуващ се от случващото се на и зад екрана, трябва да призная, че се почувствах увлечен от написаното.

Страниците дават интересна информация за събития, които не са известни, да кажем, като отвличането на самолета от турските терористи, "сериалът" около Владимир Костов и много други. А някои от редовете – за Мария Тролева или за Георги Ламбрев например – са вълнуващи.
Юрий Дачев

Тази книга е изповед на един журналист с позиция и достойнство, телевизионер до мозъка на костите, новинар, публицист и администратор, който е подчинил живота си на магията на екрана. И който никога не изневери на принципите си да говори честно, дори когато знае, че ударите го чакат зад ъгъла. Това е книга респект!
Валерия Велева

Стефан Велев е талантлив човек, пише хубаво и усърдно. Прочетете го. Ще бъдете много доволни.
Павел Писарев

Между "воините" и "строителите" на БНТ е и Стефан Велев. Сега разбираме, че в душата си е бил и летописецът на това "телевизионно време". "Зазоряване преди полунощ" буди у телевизионери и зрители спомени и подтиква всеки да има свой поглед. Никак не е малко!
Владимир Костов