Цветелина Спиридонова: "Великото приключение на малкото китче Съни"

  • Сподели:
Цветелина Спиридонова: "Великото приключение на малкото китче Съни"

"Великото приключение на малкото китче Съни / The Great Adventure of the Little Whale Sunny" (двуезично издание) от издателство "Кибеа"

За всички деца по света, които ще помогнат за опазването на природата и промяна в отношението ни към океаните и моретата!

Всяка зима гърбатите китове напускат полярните морета и поемат към тропическите води на Хавайските острови – най-прелестното място на планетата. Там от незапомнени времена поемат първата си глътка въздух всички малки китчета.

На пътешествие се отправят заедно цели семейства, които си помагат да преодолеят огромния Тихи океан. А по пътя мъжките китове пеят.
Ами да, китовете имат чудесни гласове и постоянно огласят с песните си океанските дълбини!

Цветелина Спиридонова: "Тази книжка е с послание – чрез историята на едно малко китче искам да разкрия една част от чудото Океан. Книжката е достоверна и е написана с много любов към децата и морските обитатели.

Китовете общуват помежду си; те са изключително емоционални, нежни, интелигентни и индивидуалисти.

Чрез тази книжка бих искала да възпитаваме любов към всяко живо същество на тази планета и да живеем в синхрон с Вселената.
Май ние, възрастните, сме забравили за тези неща и надеждата ми е в децата!"

Превод на английски: Петър Скип
Илюстрации: Цветелина Спиридонова

За автора

Цветелина Спиридонова е родена в София. Завършила е Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров" и Национална художествена академия с магистърска степен "Графика" при проф. Петър Чуклев.

Майка е на две деца и работи с деца от различни националности. Развива тяхното въображение и поощрява чрез визуални изкуства индивидуалността им и лесното проговаряне на английски език.

Осъществява множество самостоятелни и групови изложби в България и по света. Нейни картини са в колекцията на Конгресменската библиотека във Вашингтон и Линдолс музей в Южна Африка.

От 2010 година работи по проект "Да спасим Океаните и Моретата". Мисията й е за опазване на околната среда и светло бъдеще за децата.