10 важни съвета за дамите, които са решили да стават блондинки

  • Сподели:
10 важни съвета за дамите, които са решили да стават блондинки

Получаването на перфектен рус нюанс си е истинско предизвикателство за тези, чиято мечта е да станат блондинки. Защото шансът косата да придобие неприятен ярко жълт или зеленикав нюанс, или просто да се обезцвети, е 50/50.

За да не допускате грешки, на помощ идват съветите на Рик Уелман, известен колорист, до който се допитват холивудските звезди. Ето какво препоръчва експертът пред sheknows.com.

1. Преценете финансовите си възможности предварително

Защото изрусяването изисква постоянна поддръжка и може да се изненадате, че ще отнеме доста средства. Това е така, защото постигането на желания цвят отнема между 4 и 12 седмици, в зависимост от естествения цвят на косата и желания рус нюанс. След това, корените се боядисват на всеки 2-3 седмици.

2. Добре е да знаете съвсем точно нивото на естествения си цвят

По скалата от 1 до 12, 1 е най-тъмното ниво, а 12 – най-светлото. По принцип е препоръчително цветът да не се променя рязко, а най много две нива нагоре или надолу от естествения цвят. В противен случай рискувате косата да изглежда изтощена и да изисква много поддръжка.

3. Ще се наложи да смените шампоана и балсама, както и да промените начина, по който ги ползвате

Когато се изрусявате, ще забележите промяна в текстурата на косата. Това, от своя страна, означава, че е хубаво да прибягвате по-рядко до шампоана и по-често до балсама. Уелман препоръчва и използването на козметични продукти без сулфат, както и на възстановяващи маски.

4. Намерете колорист, който е добър в изрусяването

Това най-лесно ще стане, ако попитате някого, чийто рус цвят обожавате, кой е "виновникът" за постигнатото съвършенство. Не е зле и да попитате за името на колориста, когато видите отчайващ нюанс – така ще знаете, че има салони, в които кракът ви не трябва да стъпва.

5. Бъдете наясно със себе си колко руси искате да станете

Има цяла палитра от светли нюанси. Внимавайте със студените и топлите оттенъци и изберете този, който подхожда най-много на вашия тен. Занесете в салона снимки на блондинки, които харесвате и които не харесвате. Уверете се, че фотографиите са реалистични. Имайте предвид, че русото изглежда по различен начин в зависимост от светлината.

6. Смяната на грима е наложителна

Цветът на косата е рамката на лицето, а изрусяването ще промени директно излъчването на цветовете на сенките и червилото, които сте използвали досега. Хубаво е да консултирате с гримьор веднага, след като излезете от фризьорския салон.

7. Помолете за гланциране (ламиниране)

Това е вид обработка на косата, която помага за постигане на перфектен рус цвят. Ламинирането се извършва без пероксид, "запечатва" цвета за допълнителни 4-6 седмици и го прави по-блестящ.

8. Необходимо е цветът да се подчертава постоянно

Само така ще се превърнете в истинска блондинка! Попитайте кога ще е добре да отидете в салона отново и колко време отнема процедурата, за да успеете да я вместите в графика си.

9. Подгответе се, че няма да ви приемат насериозно

Блондинките са стереотип за не особено интелигентни жени в обществото, затова е почти сигурно, че ще се намери някой с плосък хумор да ви разкаже виц за блондинки.

10. Изяснете си причината, поради която искате да станете блондинка

Чували сте, че русокоските се забавляват повече, отегчени сте емоционално или любимият предпочита блондинки – това са все неща, които могат да ви накарат да станете руса. Важното е да пристъпите към действие с ясното съзнание, че наистина го искате.

Смяната на цвета на косата е най-лесният начин, по който може да направите драматична промяна на външния си вид.