4 стъпки за нежни ръце през зимата

  • Сподели:
4 стъпки за нежни ръце през зимата

Повечето хора усещат дискомфорта от промяната във времето още с първото сериозно застудяване - ръцете са постоянно студени, кожата става по-суха, започва да се люспи, загрубява. Ако не се погрижите за нея, може да се разрани и зачерви, когато застудее сериозно.

1. Като цяло е добре да увеличите колкото се може повече приема на витамини. Хубаво е това да става по естествен път, чрез консумация на плодове и зеленчуци.

2. Измивайте ръцете си с топла вода, подсушавайте ги старателно и ги дръжте винаги на топло, особено когато сте навън.

3. Можете да ги мажете със свинска мас или зехтин. Ако прекалената мазнота на дланите ви притеснява, добавяйте по малко от тези натурални продукти в кутийката с крема за ръце. Важно е също така да зачестите мазането, поне по три пъти на ден.

4. Ръцете се нуждаят от хидратант, например крем, който съдържа глицерин. Той се получава от натурални мазнини и масла, овлажнява много добре кожата и предпазва ръцете от напукване и нараняване.

Друг козметичен продукт, който можете да използвате, е крем с урея - едно от веществата, които се произвеждат в кожата с цел регулиране на естествената й хидратация.

Кремовете с алое вера, кокосово олио и витамин Е също са добър вариант за есента и зимата, защото овлажняват, омекотяват и придават еластичност на кожата.