7 полезни трика за гримиране при суха кожа

  • Сподели:
7 полезни трика за гримиране при суха кожа

Ключът към успешното нанасяне на грим е добре хидратираната кожа – нещо, което на някои жени им липсва и въпреки усилията, които полагат, все не им достига. А крайният резултат е, че макиажът се разваля при първия по-силен порив на вятър и видими червени петна, които някак си проправят път през прикриващия слой.

Има ли начин да успеете в нелесната борба с майката природа, особено през зимните месеци? Разбира се! Ето няколко трика, които ще са ви от полза и които е добре да следвате стъпка по стъпка. Професионални американски гримьори споделят опит пред sheknows.com.

1. Екфолирайте кожата редовно

"Гримът втвърдява кожата, склонна към излющване и подчертава още повече сухите петна", казва гримьорката Рене Гарнес. Тя препоръчва използването на нежен, ексфолиращ скраб за почистване на лице всеки ден

2. Хидратация с мек, но интензивен козметичен продукт

Такъв, който успокоява и не омазнява. Може да помислите и за почистващо олио, което едновременно хидратира и почиства.

3. Нанасяне на течна или кремообразна основа, която съдържа овлажняващ компонент

Нанасяйте я с помощта на пръстите, за да се разнесе равномерно, съветва гримьорката Холи Уайт.

4. Течен, вместо водоустойчив коректор, който направо изсмуква влагата от кожата

"Важно е да нанесете много тънък слой, защото дори и течният коректор подчертава сухите петна, когато се използва прекомерно", споделя професионалната гримьорка Мар Милър-Уейв.

5. Ударна хидратация на напуканите устни

Едно от най-големите проклятия, които вятърът, жегата, студът и навикът да облизвате устните си могат да причинят. Използвайте продукти, които попиват бързо, "запечатвайки" влажността на устните и са без вкус, за да не се изкушавате.

6. Придайте последни щрихи на цялостната си визия с руж

Така лицето ви ще придобие повече цвят. И тъй като става въпрос за суха кожа, хубаво е да използвате кремообразен руж, защото пудрата със сигурност няма да ви се отрази добре.

7. Когато се съмнявате в добрия краен резултат, използвайте бронзант

"Намерете си такъв, който придава блясък, защото матовите продукти ще направят така, че кожата ви да изглежда още по-суха. Ако пък не харесвате брознантите, пробвайте със силно хидратираща основа, която е с един нюанс по-тъмна от нормалния ви тен, и я съчетайте с руж в топъл цвят.", съветва Милър-Уейв.