Чудотворните тайни за красота на японските гейши

  • Сподели:
Чудотворните тайни за красота на японските гейши

Чиста порцеланова кожа, здрава, блестяща коса, нежност в погледа, сладострастни устни... Какво правят японските жени, за да са толкова красиви? Излъчват щастие и спокойствие, което пък се дължи на тяхната... душевност.

Японските традиции, установени от хилядолетия, следват правилото, че здравето и красотата се дължат на единството от добро вътрешно и външно състояние на организма. Чистите помисли и хубавите емоции озаряват лицата и по тях няма и помен от негативни чувства – нито гняв, нито стрес и умора, нито грижи.

Всичко това се постига не само с вътрешна нагласа, но и с процедури, осланящи се на природата. А основните принципи за красота, които са спазвали гейшите от векове, са валидни и днес:

1. Пазете кожата си от слънцето.

2. Почиствайте я старателно – с мека четка, за да стимулирате кръвообращението, или с мека гъба от сюнгер, която е лек абразив и щади всеки тип кожа, дори чувствителната. За измиване използвайте почистващи масла с натурални съставки от сусам или орех, като нанасяте по малко и масажирате леко с пръститеза измиване.

Вместо със сапун, можете да измивате лицето и шията с оризово брашно, което не само почиства, но подхранва и хидратира. Най-добре става, когато го поставите в торбичка от коприна, натопите го в хладка вода и обтриете кожата.

Използвайте тоници за лице на естествена основа – от водорасли, от зелен чай. Тоникът и почистващият лосион предпазват от слънчевите лъчи, от температурните промени и от изсушаване – те не само почистват, но и оставят кожата да диша свободно.

3. Пийте много вода.

4. Дишайте чист въздух.

5. Живейте в чист дом.

6. Хубавата кожа се свързва с чисто тяло. Затова винаги яжте храни, които прочистват организма. Хранете се с прости, здравословни продукти.

7. Спете минимум 8 часа на денонощие.

8. Движете се много сред природата.

9. Не слагайте прекалено много грим - той поврежда кожата, а ако тя е чиста, здрава и хидратирана, ще изглеждате красиви и без грим.

10. Незадоволеността загрозява – припомняйте си тази древна мъдрост и правете секс с удоволствие, желание и радост, защото любовта прави кожата блестяща и лъчезарна.

11. Бръчките отразяват мислите и чувствата – не можете да ги избегнете, но можете да ги забавите с хубави мисли, всекидневни масажи и здравословни удоволствия.