Детоксикацията като начин на живот

  • Сподели:
Детоксикацията като начин на живот

Детоксикацията е едно от понятията, които все по-често чуваме през последните години. Нещо повече - детоксът дори се е превърнал в начин на живот за тези, които обръщат по-сериозно внимание на здравето и фигурата си.

Никак не е случаен фактът, че повечето от нас имат крещяща нужда от детоксикация на организма си заради условията, в които живеем. Като вземем предвид мръсния въздух в големите градове, както и храната, която консумираме, пълна с нитрати, пестициди и химикали. Токсините, които поглъщаме, са причина за занижените функции на имунната система и честото боледуване, хроничните заболявания, натрупаните излишни килограми...

Всъщност какво представлява детоксикацията?

Това е процес, който помага на тялото по естествен път да се освободи от натрупаните токсини, които оказват негативно влияние върху здравето, кожата, косата.

Но този процес ще започне, ако човек целенасочено направи промени в начина си на живот като се въздържа от вредните храни, напитки и навици. Съществуват редица диети и режими за детоксикация, но за тях ви съветваме да се консултирате със специалисти. Това, което още сега може да направите е сами да си "забъркате" една здравословна напитка, която да пречисти организма ви.

Растящата популярност на темата за детоксикацията

Освен за детоксикация на тялото, напоследък често попадаме и на различни статии и книги, в които се говори и за детокс на ума - тоталното отхвърляне на негативните мисли и пречистването на съзнанието.

Темата за детокса упорито се настанява и в ставащите все по-популярни специализирани заведения, в чието меню има богато разнообразие от детоксикиращи напитки, смутита и всякакви полезни за организма ни предложения. Да не забравяме и спа центровете, които се надпреварват с оферти за всевъзможни детоксикиращи процедури.

Както тялото, така и косата ни има нужда от постоянна грижа, тъй като ежедневно е изложена на редица предизвикателства. Стилизирането, прекомерната употреба на различни продукти, влиянието на околната среда натоварват косата и увреждат състоянието й. Затова спокойно можем да кажем, че и тя се нуждае от честа детоксикация.

За да ни помогне да се отървем от сухата и безжизнена коса, на помощ идва серията Detox & Repair на John Frieda. В текстовете под снимките ще откриете повече информация за четирите продукта от серията, които ще се погрижат за качествената детоксикация и подхранването на косата ви.

Детоксикацията като начин на живот

Детоксът се е превърнал в начин на живот за тези, които обръщат по-сериозно внимание на здравето и фигурата си

Снимка: pasja1000 / Pixabay.com

Детоксикацията като начин на живот

Серията Detox & Repair на John Frieda се състои от шампоан, балсам, маска и спрей-балсам, които нежно почистват косата, незабавно я възстановяват и защитават.

Всички продукти от серията съдържат:

Зелен чай - богат на витамини, аминокиселини, полифеноли и минерали, зеленият чай възстановява структурата на косъма, изглажда и омекотява. Стимулира растежа на косата, връща естествения блясък чрез възстановяване на липидните му компоненти, увредени от свободните радикали.

Масло от авокадо - богато на мастни киселини, на витамини B и E и антиоксиданти, маслото подобрява здравината и цялостното състанояние на косъма. Подхранва, възстановява и заздравява фоликулите на косата, стимулирайки растежа й.

Система от би-протеин и хранителни елементи, която детоксикира. 

Детоксикацията като начин на живот

• Детоксикиращ възстановяващ шампоан за суха, стресирана и увредена коса

Ежедневният шампоан от серията Detox & Repair нежно почиства скалпа от замърсяванията и стилизиращите продукти, възвръщайки естествената мекота и блясък на косата.

Начин на употреба: нежно масажирайте шампоана в корените на мокра коса. Изплакнете добре. За максимално резултати продължете с възстановяващия балсам от серията.

• Възстановяващ балсам за суха, стресирана и увредена коса

Балсамът интензивно хидратира и предпазва косата от увреждане.

Начин на употреба: след измиване с шампоана от серията Detox & Repair, нанесете възстановяващия балсам по дължините и краищата и изплакнете обилно.

Детоксикацията като начин на живот

• Интензивно подхранваща маска за суха, увредена коса

Подхранва косата и незабавно я възстановява. Жизнена и подсилена, косата сияе с нов блясък.

Начин на употреба: нанесете върху почистена, влажна коса, съсредоточавайки се върху краищата. Оставете да подейства 3-5 минути и изплакнете обилно.

Детоксикацията като начин на живот

• Спрей-балсам за грижа и защита

Подсилва и предпазва сухата, увредена коса от накъсване и цъфтящи краища. Подхранващата формула придава хидратация и гладкост на косата и нежно я разплита.

Начин на употреба: след измиване с шампоана и балсама от серията Detox & Repair, нанесете спрей-балсама върху влажна коса. Не изплаквайте. Стилизирайте както обикновено.