Домашна маска с кокосово масло за сияйна и чиста кожа

  • Сподели:
Домашна маска с кокосово масло за сияйна и чиста кожа

Ако харесвате аромата на кокоса, това определено е вашата маска, с която ще можете бързо да подхраните и почистите своята кожа и то в домашни условия.

Тази маска със сигурност ще ви хареса, тъй като нейното съдържание е единствено от натурални и чисти продукти. 
Кокосовото мляко, масло и вода имат почистващо и подхранващо действие върху нашата кожа. Кокосовото мляко има антимикробно действие, чрез което почиства в дълбочина всички натрупани пигменти и мъртви кожи по нашето тяло.  

Кокосът е природно лекарство, служещо за подобряване на имунитета, пречистващо организма и притежава антигъбични и антивирусни свойства.

От кокосовото дърво може да се използва всяка част, както за придобиване на различни видове продукти, които имат изключително благоприятно влияние върху човешкия организъм и кожа. 

Необходими продукти за домашна маска 

1 ч чаша кокосово масло
3 с л настъргана кора то портокал 
2 с л мед 
1 с л студено пресован зехтин

Начин на приготвяне на домашната маска
Разтопяваме кокосовото масло на водна баня и когато се втечни към него прибавяме меда, зехтина и настърганата кора от портокал, разбъркваме бавно всичките продукти, след което ги оставяме да се охладят.

Маската може да се използва върху цялото тяло, за подхранване, почистване и отстраняване на натрупаните мъртви кожи, пигментации, лунички и тъмни петна.

Тази домашна маска, ще подхрани кожата ни и ще ѝ придаде сияен вид.