Домашна маска за лице с авокадо и кокос

  • Сподели:
Домашна маска за лице с авокадо и кокос

Авокадото произхожда от Централна Америка.

Този вълшебен плод е богат на мастни киселини, протеини, желязо и витамини - C, K, E, B6 и точно поради тази причина е изключително полезен за нашата кожа. Консумацията на авокадо е полезна, както за сърцето, така и в борбата срещу лошия холестерол. Ще ви разкрием една домашна маска, която бихте могли да използвате за изчистване на кожата и изглаждане на бръчките.

Тази маска е със съдържание и на мед, който действа като естествен ексфолиант, освежаващ кожата и я почиства, но ако имате някакъв вид алергии от мед или от някой друг от изброените по-долу съставки, е препоръчително да не използвате тази маска.

Третата съставка за нашата маска е зехтин – природно средство, което омекотява, подхранва и прави кожата на лицето ни гладка и сияйна. Зехтинът се използва при суха и смесен тип кожа. Четвъртата съставка е кокосово масло, което е полезно при хидратацията и изглаждане на кожата.

Домашна маска за лице с авокадо
Необходими съставки
1 с л кокосово масло
2 броя авокадо
1 с л мед
2 с л зехтин

Начин на приготвяне
Почистваме авокадото, след което пасираме всичките продукти в блендер, после оставяме сместа за няколко минути в хладилник, за да се охлади и за да стегне. Нанасяме от маската на лицето с помощта на пръстите с кръгообразни движения и с нея оставаме около 15 -18 минути, след което я отмиваме с помощта на хладка вода. Тази маска можем да я прилагаме веднъж седмично, за да запазим еластичността на кожата и да ѝ придадем млад и сияен вид.