Домашна маска за здрава коса

  • Сподели:
Домашна маска за здрава коса

Само с помощта на една обикновена смес ще можем да съживим косата си и да и придадем нужния обем и блясък. Всичко това можем да го постигнем в домашни условия, като си направим домашна маска за коса. Тази маска ще укрепи структурата на косъма и ще заздрави скалпа. Маската е подходяща при увредена и много изтощена коса, но може да я използвате за блясък и здравина на косъма.

 

Необходими продукти

3 с. л. рициново масло

4 яйчни жълтъка

Витамин Д (може да е ампула или 5 стрити таблетки)

 

Как да си приготвим маската

Смесваме рициновото масло с витамин Д. Хубаво втриваме получената смес в кожата на главата и леко разнасяме към дължината на косата. Задържаме сместа на главата си за около 18 до 20 минути, след което хубаво измиваме косата с топла вода. Разбиваме в купичка жълтъците и намазваме по-цялата дължина косата си с тях и стоим пак около 18 до 20 минути, след което измиваме косата с топла вода.

Може да направите процедурата 4 поредни дни, след което да дадете почивка на косата си от тази маска. Не прекалявайте с нея, защото може да постигнете обратен ефект, с който косата и скалпът да станат по-мазни, отколкото е необходимо, затова е важно да изчакате седем дни, преди пак да повторите курса. Ако се налага след седмица можете да повторите за разкрасяване и укрепване на вашата коса.