Джейми Лий Къртис за ненавистта си към пластичната хирургия

  • Сподели:
Джейми Лий Къртис за ненавистта си към пластичната хирургия

Джейми Лий Къртис разказва за истинските си чувства към пластичната хирургия и козметичните процедури.

Актрисата, която е трезвена повече от двадесет години, смята, че настоящата тенденция за попълване на устните, ботоксът, филърите и всички козметични процедури взети заедно, са мания, която заличава поколения красота.
"Започнеш ли веднъж, не можеш да върнеш стария облик на лицето си.", споделя от личен опит Къртис, която преди време е опитала някои видове процедури.
„Опитах от естетичната хирургия и не се получи, разбрах, че това не е за мен.
В миналото процедурите ме накараха да развия пристрастяване към Викодина. Това е една абсолютна измама и аз съм тази, която я увековечава.", открито допълва Къртис за неприязънта си към изкуствената и краткотрайна суета.

В неотдавнашно свое интервю тя говори за потенциалните опасности от манията, която социалните мрежи подхранват за съвършен идеал за красота. Посочи, че нещата, които са вдъхновяващи за един, могат да въздействат изключително опасно за друг.

„Това е все едно да дадете верижен трион в ръцете на малко дете. Няма как да знаем надлъжния ефект върху поколения млади хора, които са в агония заради социалните медии и неизбежните сравненията с другите.
Не можем да знаем какви ще бъдат психическите, духовни и физически последици на това. Всички ние, които сме достатъчно възрастни и имаме глава на раменете, разбираме, че всичко е една лъжа. Това е реална опасност за младите хора със сериозни отражения."

Актрисата в момента се подготвя за дебюта на филма „Хелоуин убива", който е насрочен за излизане на 15 октомври 2021 г.