Ева Лонгория и нейната рутинна грижа за красота

  • Сподели:
Ева Лонгория и нейната рутинна грижа за красота

Ева Лонгория е истинска тройна заплаха в развлекателната индустрия. Тя е актриса, продуцент, режисьор, както и всеотдаен активист, защитник на правата на жените.

След дълга телевизионна кариера, Лонгория прекарва повече от времето си в наши дни, работейки зад кулисите, въпреки че все още се занимава с проекти, които означават много за нея. Лонгория е известна и със своята невероятна красота и бляскава, жизнена, здрава кожа, макар и като дете да е отнасяла доста подигравки относно външния си вид. Актрисата не се колебае да споделя своите съвети за красота и наскоро разкри това, което смята за нейната тайна формула.

Ева е известен поклонник на грижата за кожата и въпреки че е признала, че обича грима, тя вярва, че красотата се свежда до правилната рутина за грижа за кожата. По-специално, тя препоръчва винаги да носите слънцезащитен крем, за да предотвратите образуването на фини линии и бръчки. Лонгория следва съвета на майка си за носенето на слънцезащитен крем: ''Майка ми беше стриктна по отношение на носенето на слънцезащитен крем. Тя винаги е казвала: ''Кожата, за която се грижиш през 20-те си години, е кожата, която ще имаш на 40''.

Що се отнася до грима, Лонгория обича той да е семпъл и дискретен. Тя препоръчва да не прекалявате с пудрата, защото може да се утаи във фини бръчки. Трикът за красота на Лонгория против стареене е този, в който много жени могат да се припознаят – а именно ''щастието е най-доброто средство за кожата ви''
Вместо да ходи във фризьорски салони, актрисата от ''Отчаяни съпруги'' е избрала да поддържа косата си в домашни условия, включително и собственоръчно боядисване.
Като посланик на компанията L'Oreal признава, че ''не е страшно да имаш сиви коси, особено когато можеш да ги боядисаш. В днешно време има много варианти и техники да боядисате косата си в домашни условия, без това да е обвързано с харчене на безумно много пари или висене във фризьорски салони''.

Ева заяви, че косите ѝ са започнали да посивяват от ранна възраст и оттогава разглежда боядисването на косата си като ''свещен момент между мен и моите коси. Казвам сбогом и ''много ви благодаря за мъдростта, която ми дадохте''.

Друго правило от съществено значение за Лонгория, е да бъдем усърдни спрямо рутинната грижа за кожата.

''Хората си мислят, че трикът да изглеждаш по-млад е гримът, но това не е грижа за кожата. Ако кожата ви няма добър външен вид, натрупването на грим просто ще ви състарява. Вие не прикривате лошата си кожа под много количество грим, вие я правите тя да изглежда зле''.

Латино звездата почиства грима си с помощта на бебешко олио, защото освен, че е бюджетен, е и много ефикасен продукт. 
Ваната, която си взима вечер, преди лягане, е нейното бягство от реалността и нещото, което подобрява настроението ѝ.
Не на последно място 47-годишната Ева се грижи и за кожата си отвътре, хранейки се здравословно и пиейки много вода.