Форма на веждите според формата на лицето

  • Сподели:
Форма на веждите според формата на лицето

Формата на веждите трябва да се съобрази поне с три важни фактора: естествената форма на веждите, формата на окото и формата на лицето. И с модата, разбира се! Но не забравяйте класическото правило, че модерно е това, което ни отива.

Ако не сте сигурни в уменията си, обърнете се към козметик-специалист, който поне еднократно да оформи веждите ви, поддръжката след това е лесна. 

Ето няколко насочващи съвета за оформяне на веждите според овала на лицето. И тук ще припомним още едно класическо правило - подчертайте това, което ви е дала природата!

Ако имате продълговато лице, формата на веждите трябва да бъде равна и права, не толкова гъста и дебела - не трябва да има никакви извивки.

Ако имате кръгло лице, формата на веждите трябва да е като дъга - изписана, дълга, с мека извика по средата, която е елегантно повдигната нагоре, а краищата трябва да са деликатно заострени. Но внимавайте: веждите не трябва да приличат като тези на Мики Маус. 

Ако имате квадратно лице, формата на веждите трябва да е права, изписана, дълга, по-дебела и гъста - следвайки естествената линия на веждите, но без големи извивки.  

Ако имате триъгълно лице, формата на веждите трябва да има добре изразен ъгъл и заоблени краища - нито тънки, нито дебели.

Ако имате сърцевидно лице, формата на веждите трябва е издължена, права и по-плътна, а на края да има лека извивка. 

Ако имате овално лице, то вие сте истинска щастливка, която може да пробва различни форми на веждите - за да направите погледа си по-силен и отворен, съобразете се най-вече с формата на окото.

И както е в приказките, ще завършим с трето златно правило. Красотата е симетрия - вашата симетрия! Не се опитвайте да имате веждите на някоя звезда, просто защото тя има друга симетрия на лицето. 

Дори да не харесвате нещо по себе си, превърнете дефекта в ефект - тогава е гарантирано, че няма да останете незабележима.