High Bio: Безвредни избелващи средства за лице

  • Сподели:
High Bio: Безвредни избелващи средства за лице

Всяка от нас разполага с разнообразна козметика и с не едно средство за освежаване и избелване на кожата. Както и с възможности за процедури, които премахват успешно пигментни петна, например различни видове пилинг, микродермабразио, кремове с ензими, специализирани медицински серуми.

Средствата за лечение на хиперпигментация – лазерна и фототерапия, както и различни маски и продукти със салицилов спирт и витамин Е, обикновено се прилагат в зимните месеци. Но с началото на пролетта, когато слънчевото греене се увеличава, не се препоръчват.

Най-щадящите продукти за кожата, които няма да навредят по никой начин, са буквално на една ръка разстояние – в кухнята. Става въпрос за киселото мляко, оцета, лимона, краставицата...

Всички те имат избелващо действие – изсветляват тена, заличават лунички и петна. Независимо дали са получени след излагане на слънце или сме се сдобили с тях с напредването на възрастта, в следствие на бременност, или на употреба на някакъв препарат или лекарство.

Просто някои хора с по-светъл тен са предразположени към поява на петна по лицето, врата, деколтето, раменете, които през по-слънчевите сезони се увеличават и потъмняват.

• С кисело мляко може да намазваме лицето си всяка вечер и да стоим с тази импровизирана козметична маска по десет- петнадесет минути, след което да се измием с хладка вода.

• С чист или разреден лимонов сок можем да обтриваме лицето и да си легнем, без да го отмиваме. Ако кожата е по-чувствителна и започне да сърби и щипе, към лимоновия сок може да добавим щипка натриев бикарбонат.

• С малко памук, натопен в чист или разреден оцет, можем да почистваме кожата на лицето и шията със същия, изсветляващ ефект.

• Може да импровизираме със сместа: лъжичка оцет, лъжичка лимонов сок и лъжичка вода. Този тоник действа добре при поява на лунички, като с него намазваме участъците два-три пъти на ден.

• Освежаващо на тена действа и сместа от сок от грейпфрут и лимон в равни количества.

• Обтриването на участъците с пигментация с парченца краставица може да става през няколко часа всеки ден.

Тези естествени средства ще помогнат, ако нанасяме подходяща UV защита.