High Bio: Пилинг с кафе за лице и тяло

  • Сподели:
High Bio: Пилинг с кафе за лице и тяло

За да изглежда кожата й свежа, жената е готова да изпробва всевъзможни маски за лице, които може да купи от първия магазин или да направи сама вкъщи.

Предлагаме ви един още по-лесен вариант - след като направите сутрешното си кафе, да използвате остатъка от него за разкрасителна процедура, която ще ви отнеме само няколко минути. Пясъчната структура на мляното кафе чудесно изпълнява ролята на скраб, правейки кожата мека и гладка.

След като приготвите ободряващата напитка, вземете кафето, което остава в цедката на кафеварката или на кафе машината. С леки кръгови движения покрийте цялото си лице с него, като внимавате да не попадне в очите ви. Стойте така около 5-7 минути, защото след това започва да се рони. Измийте обилно с вода.

Пилингът с кафе може да се използва както в грижата за лицето, така и за цялото тяло или конкретни части от него. Вземете в дланта си кафе, останало след като сте приготвили напитката, и масажирайте кожата на тялото или определена проблемна зона - идеален вариант в борбата с целулита.

Има редица рецепти, в които кафето или утайката от него се смесва с други съставки. Но това е най-лесният вариант - просто си приготвяте едно кафе и с остатъка от него мажете лицето си...