High Bio: Седем маски за лице през студените месеци

  • Сподели:
High Bio: Седем маски за лице през студените месеци

Студеното време и ниските нива на влажност оставят въздуха сух, който след това краде влагата от кожата ви. 
Днес ще ви представим няколко ефикасни маски за лице, които са особено подходящи в студените зимни месеци. Помислете коя от тях или всички заедно, са най-добрите за кожата на лицето ви.

Маска с кафе

Съставки: 1 с.л. утайка от кафе.

Начин на приготвяне: Смесете всички съставки в купа, за да образувате паста. Въпреки че миризмата може да е примамлива, нанесете маската върху лицето си. Дръжте за 20 минути и след това измийте.

Честота: Можете да използвате тази маска за лице веднъж седмично.

Предимства: Кафето предотвратява акне и стимулира притока на кръв, изсветлява тена и намалява подпухналостта. Може да се прави и с какао на прах, което е богат антиоксидант и така възстановява увредената кожа.Маска за лице с извара

Съставки: 2 с.л. извара, 1 с.л. мед и щипка куркума.

Начин на приготвяне: Смесете всички съставки и ги нанесете върху лицето и шията. Изплакнете след 20 минути. 

Честота: Можете да прилагате маската два пъти седмично.

Предимства: Изварата е богата на млечна и алфа-хидрокси киселина, която помага за премахването на мъртвите кожни клетки. Медът помага за успокояване на кожата, а куркумата действа като антибактериален агент, предотвратявайки акнето.

Маска с мед

Съставки: 1 с. л. мед, розова вода и лимон.

Начин на приготвяне: Смесете съставките и нанесете върху лицето и шията. Оставете да изсъхне за 10 минути и след това отмийте с хладка вода. 

Честота: Можете да прилагате маската за лице два-три пъти седмично. 

Предимства: Медът има антиоксидантни и антибактериални свойства, така че предотвратява акне и едновременно с това успокоява кожата. Розовата вода помага за тонизиране на кожата. Лимоновият сок озарява кожата ви. 

Маска за лице от авокадо и мед

Съставки: 2 ч.ч. пюре от авокадо, 1 ч.л. мед и 1 ч.л. розова вода

Начин на приготвяне: Смесете всички съставки и ги нанесете върху лицето и шията. Изплакнете го след 10 минути.

Честота: Можете да прилагате маската веднъж седмично.

Предимства: Пулпът от авокадо има изобилие от антиоксиданти като В-каротин и лецитин, които помагат за овлажняване на кожата ви. Медът помага за успокояване на кожата.

Маска за лице с папая и мляко

Съставки: 1 узряла папая, сурово мляко.

Начин на приготвяне: Намачкайте папаята и добавете малко количество мляко, за да направите гъста паста. Нанесете пастата върху лицето и шията. След като изсъхне, измийте със студена вода.

Честота: Можете да прилагате маската три пъти седмично за видими резултати.

Предимства: Папаята съдържа ензим, наречен папаин, който помага за премахването на мъртвите кожни клетки, като по този начин подмладява кожата. Млякото помага за почистване на порите и също така успокоява кожата.

Маска за лице от алое вера и сандалово дърво

Съставки: 2 с.л. пресен гел от алое вера, 1 ч.л. мед и 1 с.л. сандалово дърво на прах.

Начин на приготвяне: Разбъркайте добре всички съставки и нанесете върху лицето и шията. Изплакнете с вода след 15 минути.

Честота: Можете да прилагате маската два пъти седмично.

Предимства: Алое вера има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, успокоява и овлажнява кожата. Сандалово дърво на прах помага за предотвратяване на акне и също така намалява признаците на стареене като суха кожа и бръчки.

Маска за лице с оризово брашно

Съставки: 1 с. л. оризово брашно, 1 с.л. овесени ядки и 2 с.л. пчелен мед.

Начин на приготвяне: Смесете съставките и ги нанесете върху лицето и шията. Изплакнете след 20 минути.

Честота: Тази маска може да се прилага веднъж седмично.

Предимства: Оризът съдържа ферулова киселина и алантоин, които действат като страхотен естествен слънцезащитен крем. Оризовото брашно има и противовъзпалителни свойства, които могат да успокоят слънчевите изгаряния. Овесът съдържа сапонини, които са естествени почистващи препарати, помагат за премахване на мръсотията и маслото, които запушват порите.