Изгряващо от Изтока, слънцето изпълва със своята ярка светлина в ароматите Sacred Wood и Rose Oud от Kilian Paris

  • Сподели:
Изгряващо от Изтока, слънцето изпълва със своята ярка светлина в ароматите Sacred Wood и Rose Oud от Kilian Paris

Sacred Wood и Rose Oud от Kilian Paris, два иконични за марката аромата, създадени от нейния основател Kilian Hennessy и парфюмериста Calice Becker преди близо десет години. 

Sacred Wood отдава почит на неподражаемото сандалово дърво от град Мисор, Индия – толкова рядкосрещано, че в наши дни е забранено за употреба в парфюмерията, а се използва единствено за съграждането на религиозни храмове.

Rose Oud от своя страна отпразнува пламенната Роза, обградена от вихрушка от дървесни и подправкови нотки.

Тези ароматни творения споделят една обща съставка, която заема важно място и в двете композиции – Кедрова дървесина, добита от защитени видове, които виреят в Атласките планини в Мароко. Тя е смесена в бленда от смолисти нотки, точно като течно злато. 

Отнема дълго време да бъдат отгледани изключителни дървета като тези – мистериозни и с почти свещена символика, те ви повеждат в обонятелно пътешествие към едно извисено удоволствие за сетивата.

Част от олфактивното семейство на Избените аромати (The Cellars), Sacred Wood обрисува портрет на Сандаловото дърво, и по-специално на неговата най-ценна и скъпа разновидност от Мисор, с неговите подправкови, дървесни и млечни фасети, които са просто невероятни. 

Днес вече забранено за употреба в парфюмерията, Kilian Hennessy реалистично пресъздава тази олфактивна хармония и идеал. 

Sacred Wood се разкрива със абсолю от Семена на амбрет и есенция от Морковени семки, които дават подправкови и землисти елементи, само за да разкрият след това многопластовия акорд на Сандалово дърво, комбиниран с масло от Атласка кедрова дървесина добита в Мароко и масло от Амирис от Доминиканската република. Маслото от Копиаба (Copaiba) балсам добавя своето топло усещане, допълнено от анималистичния аспект на Кайсията. 

Млечна пара с малцова нотка се издига като тамян за изключително и дълготрайно излъчване на аромата. Част от олфактивното семейство на Наркотичните (The Narcotics) аромати, Rose Oud ни представя жива картина на изгаряща бленда от Рози.

Розово масло от България разкрива аромата с щипка искрящ Шафран и Канела, докато пищното абсолю от Роза се разстила през цялата композиция, смесвайки се със сладкия акорд на Личи.

 Ароматът се разгръща към дълготрайната си база, изградена от масло от Атласка Кедрова дървесина, която се допълва от акорда на Уд, надграден с дървесните и пикантни нюанси на масло от Индийски Циприол, обогатено от дълбоките и опушени нотки на 
Кожа. 

Две от най-желаните и ценени ароматни композиции на KILIAN PARIS са готови за своето официално завръщане през предстоящия есенен сезон.

Sacred Wood and Rose Oud ви издигат още по-високо – идващи от земните богатства на тези ценни дървесини, издигнати към светлината – и двата нови аромата са прозорец към нещо отвъд.