Как да останем вечно млади?!

  • Сподели:
Как да останем вечно млади?!

След първородния грях Адам и Ева са изгонени от небесното царство и са обречени да бъдат смъртни и постоянно да се опитват да пресъздадат изгубения Рай тук, на Замята.

Един от вечните човешки стремежи е да остане млад. Колкото и да ни се иска това да е факт, буквално няма как да се случи, но има няколко изпитани начини, които ще ни позволят да преминем през различните десетилетия от живота с елегантност и достойнство. 

Всичко е въпрос на душевен баланс

Натоварено ежедневие, проблеми, стрес... Съвременният човек трябва да се справя с големи предизвикателства и въпреки това да запази вътрешния си мир. Трудна, но не непостижима задача.

Душевният баланс не е константа, която веднъж като я постигнем и край - ще е вечна. Не, вътрешният комфорт е ежечасна борба, в която трябва да намираме онези малки, но важни неща, които ни правят щастливи и ни карат да усещаме пулса на живота тук и сега.

Вътрешната красота се отразява и на външната, правейки човек по-спокоен и уравновесен, отворен за комуникация и благосклонен към грешките на другите, усмихнат и с чувство за самоирония.

Добре балансираният вътрешно човек е вечно млад, защото подхожда винаги с добро, постоянно се учи и саморазвива, отворен е за новото и различното.

Движение, движение и пак движение

Човек остарява не когато се появят бръчките, а когато една по една започва да губи функционалните способности на тялото. За да сме млади, трябва да останем в добра физическа кондиция, която да ни позволява да водим пълноценен живот, който не зависи от ЕГН-то.

Ето защо е много важно да спортуваме редовно. Пилатес, йога, фитнес... Изборът е огромен, стига да имаме желание и воля. Дори ако не сме запалени по силовите тренировки, достатъчно е всеки ден да ходим пеша поне 4 километра, за да сме в отлична кондиция. 

Движението е здраве! Движението е младост! Движението е живот!

Кажи ми как се храниш, за да ти кажа как ще остарееш

Всички знаем, че красотата и младостта започват от вътрешната хигиена на тялото, но колко от нас спазват този закон?

Тук не става въпрос да се следва поредната модерна диета, обещаваща бързо отслабване, а да внимаваме за няколко простички правила: как съчетаваме храните; какво е качеството на продуктите; да не прекаляваме с количеството; колко пъти на ден се храним; бавно да дъвчем; достатъчно вода да пием...

Ако искаме да сме млади, в менюто ни редовно трябва да присъстват: сурови ядки; малки червени плодове като малина или боровинка; киви и манго; зелени зеленчуци и домати; броколи и авокадо; чесън; пълнозърнести храни; мазна риба като дивата сьомга; кисело мляко; зелен чай...

Прави любов, а не война!

Освен всички останали ползи за здравето, сексът ни поддържа млади и красиви. Логиката в този случай е следната - докато правим любов се увеличава притокът на кислород към кожата, която става по-мека, гладка и сияйна.

Има още една, скрита полза от редовния секс. Той провокира обновяването на клетките на епидермиса - най-външният слой на кожата.

И малко помощ отвън

Съвременната индустрия за красота предлага огромен избор на козметика за грижа за кожата, която има една главна цел - да запази младостта за максимално дълго време.

Най-добрият избор е информираният избор! Затова решихме подробно да ви запознаем с eнергизиращата серия на Jowaé, която се основава на нова активна съставка – кумкуат. Този цитрусов плод, познат от древната корейска фармакопея, е изключително малък, но много силен. 

Суперплод, богат на витамин C, извор на флавоноиди и минерали, който хидратира, енергизира и стимулира. Растителният екстракт, извлечен от кумкуат, перфектно допълва Лумифенола - ексклузивна патентована активна съставка.

 Нека научим повече!
Как да останем вечно млади?!

Енергизиращата серия на Jowaé

Три продукта с чиста формула и средно 96% съставки с естествен произход.

Енергизиращ хидратиращ гел за през деня, хидратираща възстановяваща нощна маска за вечерта и хидратиращ ревитализиращ окоолоочен гел.

Всичко необходимо, за да разкриете вътрешния си блясък!

Снимка: ALESSA ABRAMOFF / Pixabay.com

Как да останем вечно млади?!

Енергизиращ хидратиращ гел-крем

Активни съставки: Антиоксидант Лумифенол и кумкуат. Подходящ за всеки тип кожа, дори чувствителна. Формулата съдържа 95% съставки с естествен произход.

Нежен гел-крем, който осигурява 24-часова хидратация, енергия на кожата и неповторим блясък. Лек гел, който се топи, енергизира и възстановява кожата.

Аромат с нотки на цитрус, жасмин, бял чай и мускус.

Как да останем вечно млади?!

Хидратираща възстановяваща нощна маска

Активни съставки: Антиоксидант Лумифенол и кумкуат. Подходящ за всеки тип кожа, дори чувствителна.

Формулата съдържа 96% съставки с естествен произход. Гел балсам, който придава хидратация и жизнена енергия на кожата през цялата нощ.

Деликатен аромат с нотки на цитрус, жасмин, бял чай и мускус, събужда сетивата.

Как да останем вечно млади?!

Хидратиращ ревитализиращ окоолоочен гел

Активни съставки: Антиоксидант Лумифенол и кумкуат. Подходящ за всеки тип кожа, дори чувствителна. Формулата съдържа 97% съставки с естествен произход.

Хидратира, ревитализира, озарява и защитава от външните агресори. Лек гел-крем, който незабавно попива, осигурявайки енергизираща свежест.

 Нежната си формула без аромат.

Как да останем вечно млади?!

Кумкуат

Най-малкият цитрусов плод в света е и най-мощен. Наричан още "Златен портокал", дървото кумкуат по традиция се засажда на Нова година, за да донесе богатство и просперитет.

Кумкуатът е звездна съставка в азиатската фармакопея и отдавна се използва в традиционната медицина поради своите възстановяващи свойства. Също като джинджифила и кофеина тази "топла" съставка стимулира жизнените свойства и засилва метаболизма.

По-богат на витамин C от останалите цитрусови плодове, кумкуатът съдържа и флавоноиди, витамин В, каротин и най-вече минерали: желязо, калций, калий, селен, манган и т.н. Заедно те хидратират и подхранват изморената кожа.