Как да подмладите кожата си с помощта на зехтин

  • Сподели:
Как да подмладите кожата си с помощта на зехтин

Зехтинът е чист и натурален продукт, който може да използваме като лосион за лице, ако искаме да заличим времето, както и да подобрим своята кожа.

Този продукт можем да използваме като заместител на крема за лице, също и като лосион за почистване на петна и лунички, както и за защита от влиянието на слънчевите лъчи, върху нашата кожа. 

Съхранение

Съхранението на зехтина е от изключително важно значение, тъй като, ако не се съхранява добре, той може да изгуби лечебните си свойства. Зехтинът винаги трябва да бъде правилно съхраняван на тъмно и прохладно място и да е добре затворен. 

Маслиновото масло – зехтин и още ползи от него

Маслиновото масло можем да използваме и за прочистване на умрялата тъкан от кожата и епидермиса. Има и способността да овлажнява нашата кожа, като  я омекотява и придава цвят, предпазва я от лющенето, както и от изсушаването ѝ. Той съдържа изключително много витамини, както и има антибактериално действие.

Рецепта за почистване на лицето

Достатъчно е по веднъж на ден или през ден да изчиствате лицето си с помощта на няколко капки зехтин върху тампон за грим и след около две до три седмици, ще усетите ефекта от този вълшебен еликсир, който ще почисти и ще подмлади вашата кожа.

Може да си направите и домашна маска, която да съдържа зехтин, както и да го използвате като лосион за цялото тяло.

Домашна маска за лице със зехтин

С помощта на 2 с л мед, сока от 1 лимон и 3 с л зехтин – можем да си направим домашна маска за почистване и подхранване на лицето. Маската се държи не повече от 15 до 20 минути, след което лицето се измива с хладка вода и се подсушава.