Как да се грижим интелигентно за кожата си през лятото

  • Сподели:
Как да се грижим интелигентно за кожата си през лятото

Грижейки се за кожата, всички ние сме изправени пред редица фактори, с които трябва да се съобразим – такива са възрастта, типа й, чувствителност към определени съставки и т.н. Всички марки, които присъстват на пазара правят този избор още по-труден и заради това сме решени да ви представим една избрана компания, която ни впечатли със своя подход в грижата за кожата и ценностите, на които залагат нейните създатели.

Става въпрос за марката Skincode. Създадена през 1998 г., компанията е наследник на безспорното швейцарско качество в козметиката. Смеем да твърдим, че вследствие на употребата на продуктите, кожата подобрява видимо състоянието си.

Всички, които работят в Skincode вярват, че кожата, освен че притежава специфични защитни функции, то тя има и свой вътрешен код, който трябва да бъде следван, за да се установи перфектното взаимодействие между нея и козметиката. Мотото на Skincode e "Интелигентна дерматологична грижа за кожата" и това не е напразно.

Компанията с гордост може да заяви, че именно те са успели да "разгадаят" кода на кожата, използвайки съставки, които са 100% съвместими с всеки тип кожа. Швейцарската компания работи с най-чистите биологични съставки и екстракти от растения, залагайки на тях като еталон за чистота.

В продуктите широко приложение намират природни съставки като бял чай, индийска фурма, масла от карите, оризови трици, сладък бадем, вечерна иглика, екстракти от ванилия, коприва, розмарин, лайка, невен, жен шен, алое вера, метличина, конски кестен, органични масла от Таману, жожоба, избелващ комплекс от алпийски растения, червени водорасли и др.

Качеството на продуктите Skincode е гарантирано, тъй като се разработват в сътрудничество със CRB - известни европейски биохимични лаборатории с доказан иновативен и модерен стил на работа, които стриктно се придържат към фирмената философия на компанията.

Идеята за Skincode се появява в резултат на множество запитвания за нова анти-ейдж марка, която да е на по-достъпна цена от наличните на пазара. За да създаде нещо по-достъпно и различно, създателят й Никлас Масалски прекарва известно време в отделението по изгаряния на швейцарска болница. Там научава за СМ-глюканът - медицинска съставка, използвана за лечение на пациенти с изгаряния и бебета с екзема. С помощта на дерматолози намира начин да го направи основна активна съставка в нови козметични продукти. СМ-глюканът се използва и от други козметични марки, но Skincode разчита на много високата му концентрация за максимална ефективност.

СМ-глюканът е основна активна съставка на серията Essentials. Продуктите от серията са без консерванти, аромати, оцветители и съставки от животински произход.

Основната активна съставка на втората серия на Skincode - Exclusive е Активният клетъчен регенериращ комплекс Генерация 2 (ACR Complex G2), който се бори със стареенето на кожата на клетъчно ниво. За щастие цялата гама от продукти на компанията може да се намери у нас, като подробно всяка продуктова серия можете да разгледате тук.

Предвид сезона, сега ще обърнем по-специално внимание на продуктите с антицелулитни и слънцезащитни свойства. Една от основните грешки на мнозина дами е пренебрегване на слънцезащитата в градската среда. Свикнали сме, че слънцезащитни лосиони се поставят, когато сме на плаж, но в действителност такава защита трябва да се нанася ежедневно върху лицето и шията.

Според специалистите най-добрата защита за нежната кожа на лицето е SPF 50+. Такъв е слънцезащитният лосион за лице от серията Skincode Essentials, който осигурява широкоспектърна UVA/UVB защита и предпазва от вредното въздействие на UV лъчите. Включените в състава Витамини С & Е и CM-Glucan предпазват от оксидативен стрес, кожно раздразнение и стимулират естествената защита на кожата. Продуктът има лека, немазна текстура, което го прави лесен за нанасяне и подходящ за ежедневна употреба.

Знаейки значението на слънцезащитата по всяко време на годината, от компанията са добавили слънцезащитни фактори и в други свои продукти, като дневния защитен и възстановяващ крем SPF 30, отново от серията Skincode Essentials. Той предпазва кожата от вредното влияние на UV-радиацията, замърсяванията и свободните радикали, и предотвратява полепването на вредни бактерии и частици, които могат да причинят раздразнение. Съдържа растителен комплекс, който защитава кожата от пораженията, причинени от озона и свободните радикали. Съдържа още екстракт от златни водорасли, който защитава от фотостареене и екстракт от морски копър, който предотвратява появата на пигментации.

Компанията е специализирана в борбата със следите от стареенето и предлага дневни кремове със специални иновативни формули и слънцезащита в допълнение. Такъв е, например, клетъчно регенериращият дневен крем SPF 15 от серията Skincode Exclusive. Той е обогатен с витамини А и Е, които се освобождават при нанасяне и ефективно се борят със свободните радикали, забавяйки процеса на стареене. Кремът подобрява кожната структура и намалява появата на фини линии и бръчки. Включеният слънцезащитен фактор предпазва кожата от слънчеви поражения и оксидативен стрес.

От друга страна, за да подпомогнат дамите в поддържането на перфектна фигура, без целулит, екипът на Skincode е създал клетъчен крем-гел за перфектна фигура от серията Exclusive: Cellular Total Shape Control. Този лек, охлаждащ крем-гел е създаден да поддържа краката и тялото в перфектна форма. Той съдържа кафеин за подпомагане детоксикацията на тъканите, ремодулираща активна съставка, доказана с тестове "in vivo", за видимо намаляване появата на целулит и възстановяване стегнатостта на кожата и ментол за подпомагане микроциркулацията и освежаване. Още две предимства на продукта са липсата на парабени и алергени, което го прави подходящ за всяка кожа.

Повече за интересни активности и актуални за сезона продукти, може да научите и на "Фейсбук" страницата на марката Skincode Bulgaria.

Как да се грижим интелигентно за кожата си през лятото

Слънцето ни прави по-доволни от живота, стимулирайки производството на ендорфин - хормонът на щастието. Но не трябва да забравяме да предпазваме кожата си от силните слънчеви лъчи с подходяща, качествена козметика.

Снимка: pixabay.com /  silviarita