Как да се сдобием с права и бляскава коса

  • Сподели:
Как да се сдобием с права и бляскава коса

Един от природните женски закони е, че когато една дама има по рождение къдрици, тя задължително ще мечтае за права коса, както и обратното, ако се е родила с права и красива коса, ще намери най-различни начини, чрез които да се сдобие с къдрици.

Изправянето на косата е метод, чрез който да променим своя външен вид особено, когато сме свикнали да се гледаме в огледалото с непокорни къдрици, които не успяваме да оформим сами.

Като всяка друга процедура и изправянето на косата крие своите рискове. Ако искаме да постигнем временен ефект и да изправим косата си, това може да се получи, чрез термична обработка  - чрез специални четки с топъл въздух и керамични преси.

Има и химически начин за изправяне, който всъщност е с по-дълготраен ефект.

За да изправим косата ще ни е нужна висока температура, а ако сме решили тази процедура да я направим у дома, най-лесният и бърз вариант е чрез кръгла голяма четка и сешоар.

Косата трябва да е влажна и разделена на отделни кичури, след което започваме да я изсушаваме с прави и плавни движения, за да я изправим. Тази процедура наистина може да се окаже абсолютно неефективна, особено когато нашата коса е ситно къдрава, твърда и не подлежи на изправяне.

Ако е така, можем да преминем на другия метод, който включва керамична преса. Важно е когато избираме електрически продукти за своята коса да се спрем на такива, които няма да  увредят и изгорят косата ни, затова трябва напълно да зачеркнем металните маши и преси от едно време.

При керамичните преси топлината се разпределя равномерно, тя е изключително щадяща и не изгаря косъма. На пазара има почти всякакви масла и спрейове, които биха ни помогнали да се справим с буйните къдрици и да загладим косъма.

Тези продукти биха ни позволили да се порадваме на по-дълготраен ефект – това са химически продукти щадящи косата, които изправят космите от самите корени и единствено когато косата, израсне започват отново да се виждат къдрици, но въпреки това този метод е най-ефективен в дългосрочен план и ни позволява да се радваме на сияйна права и бляскава коса.

Четете и Как да накарате косата ви да расте по-бързоОткажете се от тези навици и косата ви ще бъде благодарна