Как да запазим кожата си млада

  • Сподели:
Как да запазим кожата си млада

Дерматолози: не се примирявайте с белезите на времето!

Ще се радвате на свежа кожа завинаги, ако спазвате петте съвета на специалистите и избягвате петте основни грешки, посочени от тях.

1. Превенция

Колкото по-рано започнете да се грижите за кожата си, толкова по-добре. Превенцията е най-умното, коего можете да направите за нея и много по-добро решение, отколкото лекуването на следствията от проблемите.

Грижете се за кожата на лицето и тялото, заедно с вашия дерматолог, а не на своя глава.

2. Крем с висок фактор против слънце

Никога не го забравяйте! Кремовете с висок слънцезащитен фактор са изключително важни, ако искате да изглеждате млади. Дори и да има облаци, слънцето прониква през тях и може да увреди лицето ви.

А през лятото то нанася големи поражения. Мажете тялото и лицето си с продукт с много висок фактор по няколко пъти на ден и не стойте дълго на пряка слънчева светлина.

3. Подходяща козметика

Думата ретинол трябва да асоциирате с грижа за лицето против стареене. Ретинолът подпомага производството на витамин А, повишава количеството колаген, което пази кожата млада.

Използва се при наличие на петна и мимически бръчки. Вечер, след като се разгримирате, се намажете с крем, съдържащ ретинол върху суха кожа.

Пептидите са аминокиселини, които подпомагат производството на мастни клетки, и трябва да присъстват във вашата козметика. Те стимулират образуването на колаген, регенерират кожата и лицето ви изглежда по-младо и свежо.

Избирайте продукти за лице с витамин С, тъй като той е антиоксидант, който помага на кожата да неутрализира свободните радикали.

4. Търпение

Свикнали сте да получавате всичко на момента и веднага – така е в живота днес. При грижата за кожата обаче е важно да знаете, че клетките имат нужда от време, за да се регенерират.

Това не става за един ден, затова трябва да сте търпеливи, за да видите подобрението. При някои козметични продукти то се забелязва след месеци редовна употреба.

5. Живейте добре

Как живеете? Това е по-важно за доброто състояние на кожата ви от грижите за нея. Спрете да пушите, пийте повече течности, намалете излагането на слънце, спете добре, хранете се балансирано с много зеленчуци, плодове и риба. Това е най-добрата процедура за вашето лице.

Грешки:

1. Лягането с грим на лицето.

2. Използването на много и различни козметични продукти един след друг.

3. Нетърпението да смените крема, който не е подействал мигновено.

4. Липсата на спорт.

5. Прекалено честото ексфолиране.