Как жените поддържат косите си в различните държави

  • Сподели:
Как жените поддържат косите си в различните държави

Можете да се възползвате смело от хитрините за запазване и поддържане на красива и здрава коса, които различните народи използват. Някои са доста нетрадиционни, но всички са много ефективни.

Франция: Французойките се доверяват на благоприятното действие на маслото от шеа, което се втрива внимателно по целия скалп и след което косата се измива с шампоан.

Румъния: Тайната на красивата и блестяща коса на румънките е медът. Те добавят по една супена лъжица към своя балсам за коса.

Гърция: Природното очарование на гъркините е в тяхната гъста и здрава коса. Тяхното тайно оръжие е зехтинът, който предпазва косата от слънчевите лъчи и солената вода.

Русия: Рускините очароват с много здрава и красива коса, която дължат на шампоан за... коне. Той подхранва и заздравява в корените.

Тайланд: Климатът в екзотичната страна е безкомпромисен върху хубостта на косата. Сигурно няма да изненадаме никого, ако кажем, че в Тайланд използват кокосов шампоан, който осигурява мекота и блясък.

Колумбия: Стара колумбийска хитрост е да се използват два белтъка и пюре от авокадо, които се смесват. Косата се намазва за около 15 минути със сместа, след което е необходимо да се измие. Това е бърза и достъпна природна рецепта, с която косата блести и е изключително мека.

Аржентина: В тази страна от Южна Америка, а и далеч не само там дългата коса е символ на чувственост и женственост. За да я поддържат винаги прекрасна, аржентинките разчитат на растението алое вера, чийто сок се втрива директно върху скалпа.

Гвиана: Храната, която консумираме, оказва силно влияние за здравината на косата и в Гвиана са осъзнали не само това, но и още нещо - че така обичаната от тях риба сардина е най-добрият източник на Омега – 3 мастни киселини. Те добринасят за бързия растеж на косата и подсилват естествения ѝ блясък.

Мексико: Мистерията около блестящите коси на мексиканките е разкрита: те използват суха кърпа, вместо сешоар, която увиват много стегнато и плътно около косата си след душ и я носят, докато косата не изсъхне напълно.

Ямайка: Тропичният климат там прави косата не чак толкова очарователна, колкото биха искали ямайките, но техният трик е, че използват почти вълшебните свойства на кактуса. Те го белят и след това измиват косата си с маслото, което се съдържа в него. Ефектъте поразителен.