Кейт Уинслет и правото да бъдеш себе си

  • Сподели:
Кейт Уинслет и правото да бъдеш себе си

Посланието на звездите е "уважавайте автентичността си".

Актрисата, носителка на Оскар, Кейт Уинслет, във видеоклип за L'Oréal Paris, ви приканва да повярвате в собствената си стойност. 

Кейт Уинслет и видеото, в което тя разкрива своята автентичност: тук.

''Защото красотата е сила, но в един момент изчезва. Трудната част за всички нас е да разберем, че е валидна дори и без всичко това. Защото нека бъдем честни, не винаги съм такава'', казва Кейт, докато започва да си сваля грима. ''Когато сме млади, често си мислим, че това, което е важно, е нашето лице, или тялото ни, или вниманието, което получаваме, или колко популярни сме, колко харесвания получаваме в сравнение с приятелите си. Но не е нищо от това. Красотата означава да имаш правото да бъдеш себе си, правото да приемеш себе си, с тялото си, кожата си, лицето си. Но да се почувстваш достатъчно смела, за да повярваш, че си заслужаваш, е нещо, което всички ние можем да си помогнем да направим''.

Това е мощен манифест, който винаги е бил отличително кредо на L'Oréal Paris, изповядван чрез мотото ''защото си заслужаваш'' – и неговите посланици: Кейт Уинслет, Анди Макдауел, Хелън Мирън, Джейн Фонда, Камила Кабело, Лия Кебеде, Николай Костер-Валдау и други.

Послание за самочувствие, което идва от жените, покана да потвърдим различията и автентичността си.  Послание, споделено от системата за красота и мода, която за щастие от известно време върви в тази посока на разнооразие и телесен позитивизъм. 

Бенедета Барзини, в интервюто за Vogue Italia, повтаря, че:

''Красотата винаги се състои в това да си казваш истината. Посланието трябва да започне от жените, от всички онези жени, които са в състояние да спрат да се подчиняват мълчаливо.''

Симон Маркети, европейски глобален директор на Vanity Fair, споделя подобна концепция в речта си в Le Iene:

''Научете се да се обличате според мислите си и дрехите ви наистина ще се превърнат във ваша съдба.''

Значението на себеизразяването се завръща и признаването на стойността на собствената истина, което може да започне от избора да се покажеш такъв, какъвто си – без грим като Кейт Уинслет, естествен като Салма Хайек или като всички знаменитости, които са решили да заявяват, че малките несъвършенства през годините се превръщат в проява на женско овластяване - и вярват в собствения си избор.