Когато обичаш, сияеш отвътре: Джулиан Мур и дъщеря ѝ Лив

  • Сподели:
Когато обичаш, сияеш отвътре: Джулиан Мур и дъщеря ѝ Лив

Актрисата ни дава поглед отвътре в тяхната кампания майка-дъщеря и продуктите, които двете споделят.

В текущия списък на двойките известни майка-дъщеря, които изглеждат като близначки, Джулиан Мур и нейната 20-годишна дъщеря Лив Фройндлих се класират доста високо.

И двете си приличат повече от всякога в кампанията им за Hourglass Cosmetics. "Лив никога не се е снимала в подобно нещо и като всеки родител се тревожех за нея. Но тя се справи доста добре и двете взаимно се насърчавахме", каза 61-годишната актриса пред BAZAAR. 

Кампанията "We Glow" поставя началото на партньорството с актрисата и отпразнува новата основа на марката.
Кампанията следва Мур и Фройндлих, заедно с четири други дуета майка-дъщеря, докато споделят какво ги прави щастливи отвътре.

"Връзката е нещо, което ни храни и поддържа живи, и това е целта на кампанията – блясъкът от това да си с хората, които обичаш", казва Мур.
"Хареса ми кампанията. Тя показва колко са важни взаимоотношенията, но прави и още нещо - показва, че няма правилен или грешен начин да остарееш. Един ден си на 20, после си на 40, после си на 60, после си на 80 и тогава, надявам се, ще продължиш."

Има ли нещо в остаряването, което ви е изненадало?

- Че всичко е наред. Има такъв разказ, че остаряването е нещо, през което трябва да преминете със затворени очи. Когато сме млади, прекарваме много време, опитвайки се да правим планове и животът ни е като разпръснат. Но хората се развиват, отношенията се променят, а други се задълбочават. Това всъщност е красотата на остаряването – да изпиташ от всичко.

Има ли трик за красота, който сте научили през годините и ще предадете на дъщеря си?

- Има едно нещо, което винаги обичам да казвам, и това е да не се докосват веждите. Не си ги унищожавайте, така, както аз и много други жени направихме.

Лив цени грима и модата. Тя не прекалява. Тя наистина иска да подчертае красотата, която има, а не да я заличи. Идеята, че под грима трябва да се разпознава човекът, е това, което искам да предам на дъщеря си.

Какъв вид грим ви помага да влезете в характер? Особено грим, който показва кожата ви и подобрява чертите и отношението ви – това помага ли ви да влезете в роля?

- Има толкова много начини, по които съобщаваме на хората кои сме. Начинът, по който говорим, как си правим косата, как се обличаме, как гримираме лицето си - всички тези неща ни позволяват постоянно да казваме на света кои сме и как бихме искали да ни възприемат. С прическа, грим и гардероб в един филм имате безкрайни възможности да разкажете на публиката за своя характер, така че винаги е много важно за мен как пресъздавам героите си.

Ще ни разкриете ли тайната как поддържате косата си толкова жизнена?

- Имам страхотен стилист в лицето на Вики Видов, която има салон в Уест Вилидж - тя е фантастична. Вики се занимава с цвета на косата ми от доста време. Наскоро преминахме към полутрайна боя. Тъй като по природа съм червенокоса, новият ми цвят избледнява естествено, така че няма разграничение. Искам да поддържам истинския си цвят, без да изглежда изкуствен.

Какво взима дъщеря ви от вашата рутина за красота и обратното?

- Лив взима всичко от моята грижа за красота. Никога не мога да намеря лосион за лице, продукт за премахване на грим, памучни тампони, спирала - всичко мигрира в банята ѝ, щом тя е вкъщи. По отношение на това, което аз съм взела от нея, впечатлена съм колко фина е спрямо грима си. Винаги го прави деликатно и нежно.

Любим акаунт в Instagram, който следвате?

- В Instagram има безброй интериорни дизайнери и декоратори, това се оказа моето нещо. Обичам Рони Сасун. Тя току-що издаде книга. Публикува снимки на къщата си, мебелите и храната, която приготвя. Така разбирате, че сте започнали връзка с някого, когото не познавате.